’It will come’

Päivä nro. 5, 30.6.2016.

”It will come” toteaa arabialainen toimistopäällikkö, kun mies viisumiansa toimistosta hakee.

Tätä lausetta on edeltänyt asiointia monella eri luukulla ja ainakin kolmen tunnin odottelu. Kyllä, viisumin piti tulla kuriiripostina aamulla työpaikalle. Ei tullut. Mutta puoli yhdeltä iltapäivällä hanskassa on passi, jossa oleskelulupa. Jee! Meille 1-0.

Sitten vuokra-Yariksella kumit soikeana tekemään vuokrasopimusta villasta. Vuokranantajanamme on sijoitusfirma, joka on saanut haltuunsa talon vasta vähän aikaa sitten, näin meille on kerrottu.

Nimet ovat papereissa tunnissa. Jee jee. Hyvältä näyttää. 2-0.

Mutta sitten kääntyy tuuli. Toiselta puolelta Dubaita kuskatun irtaimiston muuttaneet pakistaanit alkavat olla jo suivaantuneita odotettuaan neljään mieheen asuntoalueen sisääntulon liepeillä.

Kun lopulta pääsemme paikalle avaimet taskussa poltellen, porttia ei avata. Puuttuu virallinen muuttolupa, vaikka meille sanottiin, että sisään vain grillit ja kenkäkaapit. Ei, suullinen lupa ei riitä ja tästä säännöstä portinvartijat pitävät kiinni. Ymmärrämme tämän, mutta pettymys on jäätävä. 2-1.

Sitten muuttolupaa hakemaan muutaman korttelin päähän. Käy ilmi, että edeltävällä omistajalla on tuhansien eurojen rästit.  Seuraa lamaannus. Mitään ei tule tapahtumaan ainakaan muutamaan päivään. Tämä on kuulemma melko yleistä. Rästien maksamista vetkutetaan viime hetkeen saakka.

Allekirjottaneen pettää silmätiivisteet. 2-2.

Pakistaanit ovat näreissään. Heidän kolmen tunnin muuttokeikkansa on vienyt jo 7 tuntia. Haistavat hädän ja näkevät naamasta, että kohta itkemme kuorossa. Lupaavat välivarastoida kamat kovalla vuorokausivuokralla.

Emme tartu diiliin. 2-3.

Avuksi tarjoutuu yllättäen mieheni kollega, joka on ollut suureksi avuksi asioita täällä hoidettaessa, ja lupaa ottaa tavarat asuntoonsa tilapäissäilytykseen. Tarvittavaksi ajaksi, muutamiksi päiviksi. 3-3

Oikeesti!!

Käsi pystyyn, kuka majoittaisi lennosta kerrostalokaksioonsa työkaverinsa irtaimiston (jota on valehtelematta kolmion verran)?

Onko tällaisia ihmisiä vielä?

On vissiin.

100-3.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s