Sano ii, sano dee…

12.7.2016. Sekalainen sää, sekanen huusholli. Päivä numerolla 17. Suomi-Finland.

Tässä mitään selkää vielä suoristella, toteaa mies, kun minä tuuletan. Hän on tänään saanut ID:nsä. Nyt hän voi avata pankkitilin, hankkia auton, solmia sopparit kaasun-, sähkön- ja vedenjakelijan kanssa. Ja anoa meillekin oleskelulupaa, family visaa. Sen pitäisi tulla parissa viikossa?

Ollaan Euriborit eri käyrillä. Hän toimii pitkällä tähtäimellä, minä kiepun päivän tuulissa. Koska suuria juttuja ei tapahdu kuin saduissa, miksei kisastudiota voisi pystyttää pienemillekin etenemisille?

En viitsi muistuttaa, kuinka monet lätyt on paistettu ja salmiakit vedetty sohvannurkassa, eikä Englannin viheriöillä ole silti päästy välieriä pidemmälle.

Minä olen urakoinut koko päivän, eikä yhtään konttiin menevää laatikkoa ole vielä teipattu umpeen. Sen sijaan huushollissa kulkee vain pieniä polkuja. Roinaa on ihan tolkuttomasti, kukkuloittain. Joka puolella. Tilanne on niin epätoivoinen, että pyysin lopulta äidin (!!) avuksi. Saadan pakattua samalla ensimmäinen satsi varastoon.

Puuroryynit ja xylitol-hammastahnat ovat edelleen kaupassa. Sen sijaan mies haki tänään 15 pakettia kahvia, 5 boxia suodatinpusseja ja kymmenen tuubia Turun Sinappia. Mä en ole ihan varma mihin kuluu tuo määrä ruskeaa soosia, mutta piirrellään sillä sitten vaikka Suomen lippuja paahtoleipiin.

Tänään tuli myös lentoliput. Lähtö tapahtuu meidän muiden osalta 10. elokuuta. Mies menee edeltä valmistamaan meille sijaa.

Koska viime kerta Arlandassa meni söhläämiseksi, ihana mieheni oli tällä kerralla järjestänyt lennot Ruotsin kautta VIIDEN tunnin vaihdolla. Kyllä nyt vadelmavenepakolaisen purjeissa on myötäistä.

Ja jos en nyt näe tarpeeksi aito-ruotsalaisia, niin toteutan suunnitelmani: otan selfie-kepin mukaan ja kun tulee kuulutus, että lundgrenia, björkqvistiä & kompisaria odotetaan lähtöportilla 31, hölkötän paikalle minäkin – ja otan yhteiskuvan.

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s