Poke-pallona luokses pompin

26.7.2016. Hexit-päivä nro 31. Mies Dubaissa, me Suomessa. Toistaiseksi.

Jos pääsen sinne ikinä. Jos saan oleskeluluvan, kotirouvaviisumin.  Ja saamme sen xxxx:n muuttoluvan. Sen piti tulla tänään. Ei tullut. Prosessissa ollaan, kuten edeltävät neljä viikkoa, sanottiin luukulla käsiä levitellen.

Mies asuu siis vuokrakotimme sijaan hotellissa ja irtaimistomme on varastoituna maksusta jossain (?).

Kyllä hankaa vastaan. Kauhuskenaario on, että joutuisimme aloittamaan uuden asunnon etsimisen.

Päivän hyvät: mies on saanut avattua itselleen paikallisen pankkitilin ja ajokorttihakemuskin meni läpi tiskillä virkailijaa silmiin kauniisti tuijotellen. Ainakaan ajokoetta ei vaadittu. Tällä kertaa.

Patrik (palmu) on hengissä, toisin kuin viikon vedettä sinnitellyt pihan nurmikko, joka on kirjaimellisesti palanut pohjaan. Puutarhuri kyllä otti maksun etukäteen ja lähti viettämään ramadania, mutta hänen ”aliurakoitsijansa” ei ollutkaan hoitanut hommia, vaikka lupasi. Ketale. Puutarhurin sanoin: ”Graas is not guud graas. Its not mai misteik.”.

Vuokrakodissamme oli tänään vain kaksi torakkaa ja molemmat katollaan. Jes. Kaksi myrkytystä lienee riittävän.

Mitä ajokorttiin tulee… Kun ei ole turisti, ei voi ajella vastaisuudessa ilman paikallista ajolupaa, eikä paikallisena/oleskeluluvan haltijana lainata vieraille autoaan. (No hätä, taksit ovat Dubaissa edullisia) En tarkalleen tiedä, miten paikallinen viranomainen asian muotoilee, mutta isoihin hankaluuksiin siitä joutuu. Auton lainaamisesta turistille siis.

Luin tänään netistä, kuinka Pokémon Go -tilejä kaupataan Dubaissa tuhansilla dirhameilla. Paikallisessa tori.fi:ssä (Dubizzle.com) Pokémon-tileistä pyydettiin tasosta riippuen 2000-15000 dirhamia eli n. 500-3750 euroa. Oikeesti. Hullua tässä on, että uutissivuston mukaan kauppa käy kuumana. Joku onnekas oli muun muassa jobannut Pokémoninsa saadakseen moottoripyöränsä huoltoon.

Haistan bisneksen.

”Rakas aviomieheni, luet tätä ehkä jossain nihkeässä hotellihuoneessa siellä kaukana. Olen lakannut muuttamasta ja tilannut tänne firman. Lupasivat tyhjentää asunnon vuokralaisia varten. Olemme jahtaamassa Pokémoneja. Ymmärtänet tämän varmasti. Lupaan, etten enää vinoile sinulle Candy crushista.”.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s