Hellaa vahvempi mies

28.7.2016. Hexit-päivä nro 33. Allekirjoittanut pakkaa viimeisiä Suomessa, mies muuttaa sisään Dubaissa.

Muutto on allekirjoittaneen 19. sitten lapsuudenkodista muuton. Tavaran määrä ei ole vähentynyt vähääkään, päin vastoin. Tässä olisi contikille ja -marille ja ties mille hedelmällinen maaperä. Tai aivokurkiaisen umpisolmimiselle. Ostelun hurmos kulkee geeneissä. Näin haluan uskoa.

Kun aamulla hiukan sain silmiä avoimiksi, oli siippa ahkerana miehenä alkanut urakkansa uudessa kodissa jo tod.näk. ennen aamukastetta. Hän oli ennättänyt hankkia kuljetukset ympäri Dubaita varastoidulle irtaimistollemme ja siivotakin. Rätin heiluttelua riittää kuulemma meillekin, lohdutteli urho.

Kuorman saavuttua paljastuivat keittiön mööpeleiden mittasuhteet: kaikki on liian isoa vuokraamiimme tiloihin. Lähimmäksi sopivaa yltää uuni, joka jää vain sentistä kiinni. Tilaa liedelle on 89 cm, uunilla leveyttä pyöreät 90.

Selvyyden vuoksi mainittakoon, että hankimme koko irtaimiston könttänä ennen kuin meillä oli kotia. Halusimme välttyä tilanteelta, että yli 40 asteen helteessä pörrätään autolla ympäri kaupunkia etsimässä sitä ja tätä. Toisaalta, kierrättäminen on ekoa, joten miksi niin ei toimisi, jos siihen on mahdollisuus? Kesä-heinäkuussa väki lähtee kotimaahansa, osa pysyvästi. Ei siis ole ollenkaan pöllöä hankkia noiden ”expattien vaihtoviikkojen” aikana kotiinsa kalusteita.

Mies ryhtyi projektiin sisulla. Liki 2,5 tunnin väännön, hikoilun ja ”remontoinnin” jälkeen hänen onnistui survoa liesi paikoilleen. En kysynyt, miten, sillä molemmilla puolin on kuitenkin kivitasot. Voisi kenties puhua työvoitosta, ellei kaasupullon kiinnitysvaiheessa olisi käynyt ilmi, että letku vuotaa. Uuni taas irti ja letkun vaihtoon.

Ehtoolla kuuden kinttaalla uuni oli paikallaan. Tosin ihan käyttökelpoinen se ei vieläkään ole, sillä uuniluukun lasi ei enää kestänyt työntämistä…

Tommosia nuo nykyajan rimpulat ovat. Asentaja selvisi onnekseen pienin pintanaarmuin.

Ai niin. Asunnossamme on jo sähköt ja kämppä viilenee vähitellen. Jee.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s