Kuudella kielellä

30.7.2016. 35. Hexit-päivä.

Sataa vettä, niin että Toyotan pellit ryskyvät. Kolmannella toistolla saan selvää. Pitää nauttia tästäkin, kun pystyy, jylisee mies tökkiviä puhelinlinjoja pitkin.

Kallistakin se on, Suomeen soittelu. Ja netissä roikkuminen. Kesäkuisesta kuuden päivän Dubain-asunnonetsintäreissusta sain muistoksi 102:n euron puhelinlaskun. Dataa on siirretty, seisoo Dna:n laskussa. Se onkin varsin mielenkiintoista, miten näin pääsi käymään. Hotellilla käytin wifiä, muuten oli luurista mobiilidatan käyttö ja joka sortin verkkovierailut estetty. Sponsori vielä tarkasti, että asetukset varmasti olivat oikein. Ja sitä valvontakoneistoa voisi karehtia mikä tahansa etsivätoimisto.

Huomenna työnsä Dubaissa alkava mies on laittanut hösseliksi. Sen lisäksi, että hän hankki kotiin netin ja haki Dragon Martista (se Vantaan kokoinen kiinatuotannon tavaratalo) kaiuttimen. Wessan laattasaumat kirkastuvat kuulemma paremmin Radio Rockin tahtiin. Toivottavasti seinänaapurit tykkäävät myös raskaammista rytmeistä. Eristykset ovat yhtä kuin verhot ja köynnöskasvit. Ja ylläri, ne eivät verso meidän puolella muuria.

Ei, koulupaikkaa ei edelleenkään ole, joskaan pariin viikkoon emme ole lähettäneet kohteliaita anelukirjeitä opinahjoihin. Se on maan tapa, olla aktiivinen vanhempi nimittäin. Joku kertoi (faktaa en ole tarkastanut) että yhtä opiskelupaikkaa kohden olisi Dubaissa neljä tulijaa.

Sinnikkäimmät ja aktiiviset palkitaan koulupaikalla. Siitäkään ei ole haittaa, että osaa markkinoida lahjakkaasti kuutta kieltä puhuvaa kersansa tulevana nobelistina, Usain Boltina tai kamelijockeynä. Tosin viimeisten kymmenen vuoden aikana robotit ovat enenevissä määrin korvanneet ihmislapsikilparatsastajat. Vuonna 2004 tehty robottikeksintö oli vastaus ihmisoikeuskärjestöjen painostukseen.

Meitä jännittää jo. Penska toivoo, että voisimme tehdä luokkaretkiä usein, jos kotiopeukseen päädytään. Vähintään ne kaksi, mitä Rauhalan koululaiset kuulemma tekevät. ”Voitais mennä taas sinne vesipuistoon… Tai ei sittenkään. Ne virtaukset on niin kovia… Me voitais kyl vaihtaa se siihen isoon ostoskeskukseen?”

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s