Mäsää el kheer

31.7.2016. Hexit-päivä nro 36.

Ratkaisukeskeinen elämäntaidonvalmentaja? Mikä se on? Eikö lähtökohtaisesti kaikkiin ongelmiin pyritä hakemaan ratkaisuja?  Tämä Jyväskylän Kesäyliopistossa järjestettävä täydennyskoulutus ja moni muukin jää minulta suorittamatta. Ei sillä, että yliopistotasoinen elämänhallinta kiinnostaisi, tarvetta ehkä olisi, mutta muita uinuvia korkeakouluopintoja olisin voinut edistää etänä Dubaista käsin.

Kelan rahallinen kannustus ”olen omasta pyynnöstäni työtön” -vuoden aikana Suomen rajojen ulkopuolella suoritettaviin lisäopintoihin on kovin nirkoista. Nada. Opintotukea kyllä voi saada, mutta reunaehtoja riittää. Enkä minä täytä niitä.

Googlailin arabian kielen kursseja. Viikon opinnot (20-30 oppituntia) kielikoulusta riippuen irtoaisi 300-500 eurolla. En edes ehdottanut sponsorilleni. Voi olla, että pitäisi alkaa silittää naapureidenkin pyykit ja kusettaa Caramel opintomaksujen kattamiseksi. Voin siis todeta, että haaveeksi jää. Se on sääli, sillä arabian alkeet voisivat olla kovaa valuuttaa työmarkkinoilla.

Vaan metsä ja jälkikasvu ovat Suomen ennenkin pelastaneet. Yksin Patrik (se palmu takapihalla) ei riitä, mutta kersa olis. Jos lapsi saadaan kouluun, kylkiäisenä tulevat pakolliset arabian opinnot. Yes! Minä tietysti lupaamaan, että opiskelen hänen kanssaan.

Toinen vaihtoehto voisi olla järjestetty lapsiavioliitto. Kai niillä sheikeillä tyttäriä on? Mies oli jo tehnyt havainnon n. 10-vuotiaiden friidusakista yleisen uima-altaan liepeiltä. Jos ei vaimoa, niin ainakin kielen opettajia sieltä voisi löytyä. Ihan sama, hindi, ruotsi ja englantikin käyvät. (Jos blogiani luetaan jossain valvontaelimessä, niin teille tiedoksi: laskin leikkiä lapsen naittamisesta alaikäisenä. Öljypohatat, palataan asiaan 2024).

Luojan lykky, että kaunokirjoitusopetusta ei ole vielä toistaiseksi riisuttu suomalaisesta peruskouluopetuksesta. Koukeroiden harjoittelu lienee helpompaa, kun on jotain tappituntumaa kirjoitusvälineistöön.

Ystäväni oli löytänyt kirjaston poistomyynnistä Dupai-opaskirjasen. Se oli tehty markka-aikaan. Ehkä minä voisin tehdä päivitetyn version?

Mäsää el kheer! (=Hyvää yötä!)

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s