Mekko piukkana

8.8.2016. Hexit-päivä nro. 44. Kahden yön päästä Dubaissa.

Uskon, että lähisuku ilakoi saadessaan lopulta siivottua meidät maailmalle.

Olen siirtänyt ympäri asuntoa levittelemiäni tekstiilikasoja vähän kerrallaan lähemmäs avoimia matkalaukkuja. Meneillään on kolmas yritys. Ei mene kansi kiinni yhdestäkään laukusta, vaikka kenkäparien määräkin on karsittu kolmeen per matkustaja.

Toivon todella, että kentällä laukkuani heittelee joku muu kuin kesäpestinsä viimeisiä päiviä paiskiva adonis. Lihaskimppu, jonka hauis on jo 93:n vuorokauden työputken myötä niin paksu, että laukkuja siirtyy kaaressa kontteihin pelkällä keilapallo-otteella. Ne perintölaukun saumat ja kulmat eivät nimittäin välttämättä kestä. Yksi syrjä on jo valmiiksi teipattu jesarilla. Olisi tavattoman kurjaa, että shortsit ja jalkaraspit pitäisi noukkia laukkulinjastolta yksitellen.

Mies ilmoitti, että vaaleanpunaiset entry permit -lipareet odottavat meitä Dubaissa. Se on hyvä se. Voidaan aloittaa oleskelulupa (familyvisa) prosessi osaltamme oitis. Ensimmäiseksi päästään lääkärintarkastuksiin. Viranomaisten ei tarvitse paljastaa etukäteen mitä testejä kellekin tekevät, mutta läpäistävä on, eikä kieltäytyä voi. Siipalle arvottiin mm. käynti ylävartalon röngteniin, minä tod. näk. pääsen ainakin raskaustesteihin. Säästettäisiin tosin sekin raha, jos uskoisivat, että minä olen vain hyvinsyönyt, ja että ruokatorven jälkeen joka mutkaan on hamstrattu Pandan originalia.

Lapsi on lähtötäpinöissään, mutta kertoo jo valmiiksi kaipaavansa mummojaan. Minä koen sen sijaan tuskaa, että aamiaispöydästä puuttuu paperille painettu sanomalehti.

Saa nähdä kuinka posti vastaisuudessa kulkee. Jotenkin on täppä taas onnistuttu laittamaan verkkopalvelussa väärään ruutuun. Posti ilmoitti kirjeellä, että kuukauden kääntävät posteja veloituksetta. Ei oltu noteerattu mitenkään ilmoittamaamme rinnakkaisosoitetta Suomeen. Herää kysymys, mihin ne sitten menevät? Kaikki ne ihanat kirjeet jo maisemakortit ystäviltä? Postinjakajat käyttävät saunanlämmityskeikoillaan sytykkeinä? Aku Ankaltakin koitin kysellä tilauksen perään, mutta roikuttuani 25 minuuttia linjoilla asiakaspalvelun taustaplinkutusta kuunnellen, lopetin kiihkossani koko tilauksen täpäkällä sähköpostilla.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s