Gagaa ja Ikeaa

11.8.2016. Hexit-päivä 47. Ensimmäinen päivä Dubaissa. Oikeesti.

Eilinen matka Suomesta Dubaihin yhden pysähdyksen taktiikalla sujui loistavasti. Paitsi jos ei lasketa, että Arlandan kentällä onnistuin söhlimään litran maitoa pitkin kahvilan seinää.

Mies oli hoidellut entry permit -lipukkeet kentälle ja pääsimmekin suoraan tiskiltä toiselle enempiä jonottamatta. Kun puolen yön aikaankin lämpöä on + 38, niin ei tarvinnut alkaa purkaa matkalaukkuja villasukkien takia.

Kuumuus on muuttanut miestä. Rukouskutsujen lisäksi ilmassa kaikuvat myös hälytyskellot.

Ring ring 1: Kun lopulta pääsimme uuteen kotiin hämmästelemään 330:ä tv-kanavaa näyttävää telkkaria, takapihan palmua ja tunnelmavaloja, hän pyysi saada tehdä meille smoothiet. Pirtelöt!! Siippa ei ole koskaan ollut mikään vihannespirtelömies. Tähän mennessä nekin, jotka hän on sallinut lasiinsa kaadettavan, on lähinnä kuvattu Instagramiin ja kerätty miessääliä.

Tämän päivän illan raskain osio lienee pakollinen verhojen ostosreissu, jonne mies pääsi työviikkonsa päätteeksi. Viikkorytmi on totutusta poikkeava, sillä täällä perjantai on ”meidän sunnuntai”. Yleensä myös lauantai on vapaa.

Järkeilimme, että Kiinan-tuotantoa myyvästä Dragon Martista saadaan edullisesti jotain ihan muuta. Uusia kokemuksiahan täältä ollaan hakemassa. Yrityksestä huolimatta emme onnistuneet kolmessa tunnissakaan luomaan mielikuvaa kullan värisillä hapsutupsuilla, vilkkuvilla valokaapeleilla ja silkkikukilla somistetusta kodista. Ja kyllä, täkäläinen tyyli on tummaa, raskasta, koristeellista, koukeroista ja kullalla kuorrutettua. Nämä kuosit soivat eri viivastolla kuin Jukka Kuoppamäen Sininen ja valkoinen.

Ring, Ring 2: Mies ehdottaa, että menisimme etsimään verhot Ikeasta. Se iso sininen kauppa, jossa kaikki pakotiet on suljettu, ja jossa lattiaan maalattua nuolta on seurattava, vaikka rahat olisivat loppuneet jo ylätasanteen serviettikorin kohdalla.

Ring, ring 3: Autossa soi Lady Gaga. Suomessa ei soisi. Ikinä. Vaan kun ei ole Rockia, ei edes Cityä. Vuokra-Yariksen kanavavalikosta ei löydy muita länsimaalaista, itkee basisti. Tai ehkä se on hikeä. Kuuma on. Lapsi polttaa sormensa auton turvavyötä kiinnittäessään.

Ikeassa kassamies summaa ostoksista yli 300 euroa. 10 eri mittaista verhotankoa kainalossaan, kädessään kassillinen rinkuloita, ruuveja, kiinnikkeitä, kannattimia, helmapainoja ja valokuvakehyksiä, mies näyttää surkealta.

Ring, ring 4. Hän hymyilee.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s