Jo itää aavikko

15.8.2016. 51. Hexit-päivä. Plus 41 ja vähän tuulta. Sää, en mää.

Ei osata palmujen tai pihakasvien nimiä englanniksi. Ei tiennyt puutarhurikaan. Olisin halunnut Patrikin kaveriksi samanlaisen puun kuin naapurilla. Ei ole luvallista, sanoi puutarhuri. Juuret ovat liian jykevät, talojen rakenteet eivät kestä. Okei. Otetaan kuvia kivoista pihoista ja näytetään hänelle. Sitten hän sanoo, mitä ne kasvit maksavat ja numerotarkka siippa kenkii Yariksella puutarhakeskukseen tarkastaakseen paljonko välissä on ilmaa. Sitten mietitään kuinka paljon me mitäkin haluamme.

Takapihallamme asuu lisko. Sellainen noin 20 senttiä plus pätkä häntää. Kohtaamisemme tänään oli tunteikas. Kyllä, kirosanat tulevat selkäytimestä ja selvällä suomella. Englanniksi, tai ylipäätään millään kielellä, semmoinen verbaalihuliganismi ei ole soveliasta, sillä oikein rumasti kun noituu, saattaa saada kyydin esimerkiksi lentokentälle tai poliisiasemalle.

Volyymia saattoi olla allekirjoittaneella liikaa, sillä naapuritontilla sähkösahakin vaikeni.

Onneksi näin vain yhden liskon. Pää oli iso ja kropassa keltaista. Muuta en osaa sanoa. Niitä on kuulemma pari lisää. Pitävät majaa meidän grillin kulmilla, takaviistossa puutarhaletkukerästä.

Minä en lannistunut puusäännöistä. Olen aiemmin pannut merkille, että Patrikin juurella kasvaa viisi erillaista ruohoa. Se on täällä helppoa, kun mitään ei oikein kasva, ei ainakaan ilman kastelua. Muistuttavat erehdyttävästi naapurin jättiläispuuta. Niinpä kuokin ne ylös ja istutin purkkeihin. Voin viljellä ruukuissa, jos kerran maahan ei saa kaivaa.

Saa nähdä, ovatko huomenna kuolleet a) purkitetut (paska?)ruohot b) puutarhuri nauruun.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s