Have a nice day!

16.8.2016. Hexit-päivä 52. Puolipilvistä ja täyshiki.

Eilisen tapaan lähdimme maahanmuuttotoimistoon (immigration) heti aamusta.

Eilinen olikin jännä ja vaiherikas. Aamu alkoi lääkärikeskuksesta, jossa saimme kuulla, että Suomessa otettu virallinen passikuva, se poliisin standardien mukainen, ei käy edes terveystarkastusten tekijöille, sillä taustan pitää olla vitivalkoinen vaalean sijaan. Siispä ensin kuvaan, sitten verikokeisiin ja ylävartalon röntgeniin. Lasta (alle 15v) ei testattu. Oletus on, ettei hänellä ole tubia, hiviä tai muuta tarttuvaa.

Joka luukulle jonottamisen kautta. Tulosten valmistuminen kesti kolme tuntia, ja sinä aikana kävimme typing centerissä Al Manarassa sekä otattamassa taas uudet passikuvat ostoskeskuksessa. Tällä kertaa Suomen passikuva oli myös fyysisiltä mitoiltaan väärä.

Lopulta meillä oli kupongeissa tarvittavat leimat, jotta saimme luvan siirtyä immigrationiin. Ja sinne siis suuntasimme tänään, kun minä olin ensin saanut terveen paperit.

Siippa oli varautunut tähän päivään ja tuntien odotteluun, sillä hänen aiemmin käymänsä vastaava prosessin osa vei kahdeksan tuntia. Tällä, luukuista tärkeimmällä, käytäisiin läpi kaikki ne paperit, joita on Suomesta käsin käännätetty, leimautettu maistraatissa, lähetetty kuriiripostina Arabiemiraattien Tukholman konsulaattiin ja sieltä kohteeseen. Näitä ovat muun muassa koulu-, työ-, palkka-, rokotus-, syntymä- ja vihkitodistukset sekä vakuutuspaperit. Dubain-asunnosta oli oltava mustaa valkoisella vuokrasopimuksen ja kohteeseen toimitettavien kaasun, veden ja sähkön osalta. Tarvittiin myös sponsorin Emirates ID, tieto paikallisesta laskutusosoitteesta, työsuhteesta sekä pankkitilistä.

Pääsimme luukulle viidessä minuutissa. Meitä palveli ystävällisesti hymyilevä vähäsanainen nainen. Kyllä, se on ihan pötyä, etteivätkö naiset täällä työskentelisi. Kyllä työskentelevät, tosin se saattaa vaatia miehen suostumuksen.

Virkanainen selasi puoli vuotta maailmalla luukulta toiselle lähetellystä paperinipusta pari päällimmäistä tulostetta, hymyili, liimasi Emirates residence – viisumin passeihimme ja toivotti hyvää päivän jatkoa.

Koko puolen vuoden paperirumba kuitattiin hymyllä 3,1 minuutissa. 

Mies oli niin hämmentynyt asioiden sujuvuudesta, että polki Yariksen 46 kilometrin päässä sijaitsevaan puutarhacenteriin ja osti takapihan verran kukkivia pensaita.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s