38 on ihan liikaa

22.8.2016. Hexit-päivä vol. 58

Missä poikasi on, kysyy yönmusta uimavalvoja, kun menin päivällä yksin uimaan. Hän on kaverin luona leikkimässä. Huomaan kuulostavani iloiselta.

Internetissä, täkäläisten suomalaisten yhteisössä huhuilin, josko samanikäistä olisi seuraksi. Löytyi, ja treffit sovittiin. Hienointa tässä on, että aiemmin toisiaan tuntemattomilla myös synkkasi. Sain kotiin harmistuneen pojan –  leikit olivat loppuneet liian aikaisin.

Mitä minä tein sillä aikaa, kun lapsi oli poissa? Kävin pikkukävelyllä ja uimassa.

Elämäni ensimmäisen kerran koen ulkonäköpaineita. En ole missi ollut koskaan, mutta suhteellisen sinut itseni kanssa, vaikka tiedän liikkuvani aivan liian vähän ruokailutottumuuksiini nähden. ”Kaikki äidit uima-altaalla ovat niin laihoja ja niillä on vatsalihakset” , tiivistää 9-vuotias.

Minä, vaatekokoa 38, olen eri muotista.

Täällä kotinurkilla lihavia ihmisiä näkee harvoin, jos ollenkaan. Olen varmasti ”paremmassa lihassa” kuin Kauko-Idästä tulleet rakentajat, maidit ja puutarhurit ja ne treenatut kotirouvatkin.

Ei sillä, että täällä tuijotettaisiin perään tai annettsisiin jotenkin ymmärtää, että xs-osastolta ei löydy sopivia pukineita. Jokainen saa olla omanlaisensa. Varallisuustasosta piittaamatta, kaikki vain tuntuvat satsaavan ulkonäköönsä. Yhtään ryppystä paitaa en ole nähnyt. Mukavissa ulkoiluvarusteissa ympärivuoden lähi-Valtsussa tai -Salessa ruokaostoksensa tekevälle on muutos sekin, että kauppareissulle pitää lähteä ja miettiä miten pukeutua. Minulla menee lähtöön 32 minuuttia, siipalla 1,2 ja sinä aikana hän vie roskat, viilentää auton ja etsii puhelimeni.

Ja käsilaukun.

Ja aurinkolasit.

 

 

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s