Kokkarit purkassa

15.9.2016, Hexit-day 82.

Löysit sitten Dubain ainoan purukumin, onnittelee siippa, jonka sponsoroimien korkokenkien pohja tarrautuu eteisen lattiakaakeliin heti ensimmäisen ulkoilutuksen jälkeen.

Nämä oli vielä semmoiset hyvät, joiden pohjat ovat vahvaa kumimuovia ja niissä on paljon pieniä uurteita, jottei niillä liukastu. Sitä huolta ei enää ole, ne suorastaan imaisevat kiinni lattiaan ja sokerimuurahaisten vana seuraa perässä vielä viikkoja, kuin rotat pillipiiparia konsanaan.

Yhtään rottaa muuten en ole nähnyt, enkä torakkaakaan. Siippa löysi eteisestä kuolleen hämähäkin ja oli varma, että olen huutanut sen hengiltä.

Noin sata yötä jouluun. Ei haittaa. Jouluvalot ovat täällä, kertoi tulli. Konttimme on nyt satamassa ja maksettu maahan. Se on ehkä viikonloppuna purettavissa. Toivottavasti Muumi-mukit ovat ehjiä. (Sain luvan pakata mukaan puolitusinaa). Vaikka kyllä niitä Suomi-brändättyjä Kiinassa valmistettuja täältäkin saisi, sillä Marimekolla on Dubaissa ainakin yksi liike. 

Eilen olimme katsomassa Eid Mubarakin päättymisen kunniaksi ilotulitusta Palmusaaren ulkokaarelta erään suomalaisperheen kanssa. Hyvin näkyi. Olihan siinä pauketta, kestoa ja väriä. Erona koto-Suomen vuodenvaihteisiin yleisesti on, että kukaan ei liehu juhlahuppelissa pitkin katuja ja voimiensa tunnossa täräyttele raketteja a) ihmisjoukkoon, b) ammu niitä kädestä c) menetä näköään d) rahojaan. Raketteihin.

Yhden käden sormissa ovat ne kerrat, jolloin olemme tämän ensimmäisen kuukauden aikana syöneet ulkona. Eilen kävimme testaamassa sushiravintola Miyabi & Benton, jossa on japanilais-korealainen keittiö. Hyvää oli. Seitsemän ihmisen ruuat ja juomat (non alcohol) kaikkiaan noin 140 euroa, eikä todella jääty nälkäisiksi.

Ps. Dubaihin reissua suunnittelevat, huom., jos ravintolalla on A-oikeudet, myös ruoka on ko. paikassa selkeästi kalliimpaa.

Pps. Jos olet ”budjettimatkalla” älä majoitu hotellissa, jolla on anniskeluoikeudet. Ne maksavat hotellille paljon, ja ovat jyvitettyinä huoneiden hintaan. Täällä hotellien 2 ja 3 tähteä on karkeasti ilmaisten verrattavissa Kreikan 4:een tai 6:een.

Ppps. Varsinainen turistikausi alkaa marraskuussa. Se näkyy myös hinnoissa. Ja esimerkiksi, jos mielii maailman korkeimpaan, Burj Kalifaan, kannattaa varata liput ajoissa. Ainakin kuusi viikkoa aiemmin turistikaudella, luin jostain.

Pppps. Matkatoimistot Suomessa myyvät hiukan erheellisesti Dubain-matkoja. Pienellä saattaa olla mainittuna tarkemmaksi sijainniksi Sharjah tai Fujairah. Kumpainenkin ovat eri emiraatteja. Vähän sama, kuin ostaisit loman Helsinkiin, mutta hotellisi olisi Tuusulassa ja Kotkassa.

Eilen tapasin altaalla britin, joka kyseli, mistä me olemme. Suomesta, Ruotsin ja Venäjän välistä. Meillä on joulupukki, Nokia, oli, ja paljon metsää. Nainen ei reagoi. ”Teillä nukkuu vauvat laatikoissa! Niin hienoa!” Nainen suorastaan villiintyi. Hän hehkutti myös yhtä maailman parasta koulutusjärjestelmää, seitsemän vuoden aloitusikää sekä kouluruokaa. 

Mitäs minä siihen.

Hyvä Suomi!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s