Miten olis gepardi?

3.10.2016 Hexit-day 100. Sata!!

Vaikka siipan yli 12 000:n kappaleen rokrok-biisien listaa voisi kuvailla jo kohtalaisen kattavaksi, automatkoilla on ikuinen dilemma: yhteisiä lempibiisejä ei tahdo juleboxista löytyä. 

Päivisin olen huushollin herttuatar. Saan valita rytmit ja lyödä volumet kaakkoon. Brassinaapureilla on kanssani sama maku tai sitten eivät ole kotona kuuntelemassa. (Koiransa Caramelkin lakkasi taas haukkumasta meitä, kun siippa sai oman autonsa peltikorjaamolta). 

Sikäli sijaisautoa ei passaa paljon parjata. Se oli Chevrolet ja semmoisella ajaa myös tämän maan hallitsija. Pitää varmistaa vielä sheikin nimi ja auton malli siipalta. Huomenna. Kirjoitan tätä kello 22 eikä hän ole enää tavoitettavissa. Mies. ”Urheiluruudun jälkeen nukkumaan” on syvällä tappisoluissa. Urheiluruutua ei ole, mutta jalkapalloäpsi laulaa senkin edestä.

Muistan kuitenkin, että auto (sheikin) on valkoinen ja niitä on useampi tismalleen samanlainen. Hallitsija matkustaa yhdessä, muissa istuu feikkisheikit takapenkillä.

YouTubesta löytyy niin italodiscoa kuin minttuajavilleä. Tai sitten ei. Jummalaare, valtaosa Modern Talkingistakin on kielletty. Ei soi.

Ei päässyt tarkastamaan Twinrix-rokotteen tehosteaikoja lääkeinfosta. Pannassa on sekin sivu. Thl:n sivuilta pääsin varmistamaan, että suomalainen rokotusohjelma tehosteineen on tosiaan eri kuin täällä.

Tänne lähtiessämme kävimme tarkkaan lääkärin kanssa läpi, että koko konklaavilla on kaikki mahdollinen suoja taudeille, mitä vastaan vain voi rokotteilla suojautua. Toisaalta, maahan ei ole asiaa pysyväisoleskeluun, ellei rokotuskortissa ole riittävästi merkintöjä. 

Siitä soitettiinkin jo koululta, hepatiittien tehosterokottamisesta. Suomessa sanottiin vuosi, täällä toinen tehoste haluttiin jo kolmen kuukauden päästä. Seuraavaksi varmaan diskuteerataan, tarvitseeko lapsi vesikauhua vastaan suojaa.

Tämän päiväisessä 7Days-lehdessä oli juttu siitä, miten isot kissaeläimet ovat täällä lemmikkeinä niin yleisiä. Kasvavissa määrin valitettavasti myös niiden laiminlyöminen. Villieläinten pito kotipuutarhassa toki vaatii luvan vieläkin, mutta eksoottisia villieläimiä eivät hanki enää vain upporikkaat. Ja jos ei ole määräämättömästi rahaa, niin elikoiden hoito jää helposti puutteelliseksi. Tekstiin haastatellulla eläinklinikalla olivat vast’ikään parsineet leijonan (ei gepardin, kuten aiemmin kirjoitin) joka oli laukannut puutarhassa pihakaluston läpi ja loukannut jalkansa.

Yleistyneet ovat lemmikkeinä isojen kissaeläinten kuten leijonien ja gepardien lisäksi erilaiset käärmeet ja liskot. Olipa artikkelin kuvissa hyeenakin, tai joku vastaava.

Sponsori pitää edelleen kiinni langettamastaan eläintenhankintakiellosta. Siitä huolimatta olemme päässeet papukaijaprojektin suhteen jo niin pitkälle, että hän selasi lintujen piharuokintaan tarvittavaa rekvisiittaa paikallisen rautakaupan verkkosivuilta.

Puutavaraa ei ole oikein saatavilla, joten pönttötalkoot eivät käy laatuun. Mökkimallinen ruokintalauta oli hienoin. Siinä oli puuta varressa ja seinissä. Melkein 150 euroa!!

Nyt äkkiä kaikki vanhempainyhdistykset ja urheiluseurat nakuttamaan lautapönttöjä. Ylen Miljoona Linnunpönttöä – haastekampanjaan on ilmoitettu Suomessa jo yli 845 600 pönttöä. Miljoona+ -ylijäämäpöntöt voinee laivata tänne niin saadaan täällä varpusten ja kottaraisten sukupuut sankaksi. 

Laskin varovasti, että oikein tiheään kun niittaa, Patrikin kylkeen saisi ehkä 40 pönttöä. En onnistunut ratkaisemaan, mihin ne jouluvalot siinä tapauksessa vyötetään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s