Auervaaran uhrit

16.10.2016, Hexit-päivä 113.

Hyvä päivä. Spinney’s-lähiostarin kierrätyspisteen lehtipöntön päältä löytyi kolme early reader-lastenkirjaa. En tiedä, olisiko löytynyt lisääkin, sillä lasta hävetti niin kovin kirjakasoja dyykkava äitinsä. Lisäksi paikalle saapui toinen kotirouva. Ajattelin käyttäytyä ylevästi, enkä lietsonut itseeni Stokkan Hullut päivät -kiihkoa. Vetäydyin sivistyneesti parkkipaikan perälle ja päästin hänet etsimään aarteita. (Tulin puolen tunnin kuluttua uudelleen ilman kersaa ja löysin kaksi lisää!) Näytti niin treenatultakin, että olisin voinut jäädä toiseksi. 

Siippaa ei hävetä, mutta hän pitää yhtälöä hullunkurisena: muutimme kulutuksen kehtoon ja vaimo ryhtyy dyykkaamaan urakalla. Et sinä Suomessakaan kierrätysastioiden ympäristöjä nuuski.

Sponsorina hän onneksi ymmärtää, että samat viisi kirjaa maksaisivat kaupassa noin 40 euroa, ja nyt nekin rahat on säästetty. 

Ja lukea pitää. Koulu kannustaa kaikkia lukemaan, ja niinpä penskallakin on joka päivä läksynä lukea (ääneen) vapaavalintaista kirjaa 15 minuuttia ja listata viisi wow-sanaa. Ts. Jokaisen lukukerran tulisi lisätä sanavarastoa viidellä sanalla. Systeemi on mielestäni hyvä, mutta yleensä siinä vaiheessa, kun kersa on suoriutunut kirjallisista kotitehtävistään, nahat ovat valuneet silmille. Siinä ei opintoja edistä isokokoinen tekstikään.

Ja hei, kirjastoja ei ole. Paitsi koululla.

Aamupäivän vietin Ikeassa erään suomalaisrouvan kanssa. Wannabe-ruotsalainen sieluni oli kuin kotonaan kaikkien koivuhuonekalujen keskellä.

Olen täällä asuessani käynyt useimmin Ikeassa kuin viiden viimeisen vuoden aikana Suomessa yhteensä. Ja joka kerta (täällä) olen ostanut ainakin yhden sillipurkinkokoisen puolukkahillopurnukan noin yhdeksällä eurolla. Yhdeksällä. 

Olen pitänyt skandinaaveja toisilleen lojaalina porukkana, mutta Ikean ryökäle on ominut Fazerin Geishan, Dumlen ja Fazerinan, ja myy niitä täällä ihan kuin olisivat ruotsalaisten juttuja.

Ja Muumitkin ovat valumassa ruotsalaisten ansiolaariin. ainakin sellaisen vaikutelman saa Arlandan lentokentän mainoksista. Suomi, lippu korkealle nyt ja rahat kotiin!

Tänään 7Days julkaisi pääuutisenaan hallitsija Sheikki Mohammedin puolison Prinsessa Hayan vetomuuksen nälänhädän poistamiseksi. Iltapäivän uutisointi What’s On Dubai- sivustolla puolestaan kertoi, että UAE:n apua saavat pian Haitin katastrofin uhrit. Apu on poikkeuksellinen sikäli, että kymmenien tonnien avustuslasti pakataan H.H.:n yksityiskoneeseen ja sitä lähtee paikan päälle viemään hänen puolisonsa henk. koht.

Kotirintamalta sen verran, että siipalla alkaa patti otsassa laskea. McLaren on hävinnyt naapurin katoksesta (ks. https://hannahoon.wordpress.com/2016/10/11/naapurin-uusi-auto/ ) Ensin palautui tilalle (isännän) Mitsubishi, sitten se hävisi ja lopulta katosi myös vaimon Mazda. Siippa on vakaasti sitä mieltä, että McLarenin on täytynyt kuulua rouvan personal trainerille. Tuli ja lähtikin liikkeelle niin epätoimistomaisiin aikoihin, eikä ollut koskaan paikalla samaan aikaan kuin perheen lippulaiva.

Auervaara on vienyt tuhkatkin pesästä, totesi siippa. En lopultakaan havainnut hänen äänessään yhtään miesempatiaa. Sitä sellaista, mikä paistaa jokaisen sponsorin kasvoilta, kun he esimerkiksi katsahtavat toisiaan Ikean kassajonossa tai rullaportaissa Raision Myllyssä joulun jälkeisten ”välipäivien alennusmyyntien” aikaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s