Joka 10. on ilmainen

​18.10.2016, Hexit-day 115. Talvi on. Aamullakin jo säännöllisesti alle 30 astetta. 

Tadaa! Vaimolla on ajokortti. Täkäläinen asiakirja, jonka suomin valtuuksin saan ajella autoa. Esimerkiksi siipan autoa. Teoriassa.

Netissä kerrottiin, että RTA:n konttori avataan 7.30. Olimme ajoissa paikalla. Hyvissä ajoin, sillä ovet avautuivat tasan kello kahdeksan. Puuttui kopiot sponsorin passista, ID-kortista ja jostain muusta lipareesta. Meillä oli kyllä mukana kaikki ne, mitkä laitoksen nettisivuilla oli listattu tarvittavan.

Näkö testattiin 150 dirhamilla työmaaparakin näköisessä toimistossa pihan perällä. Verkkoaidan toisella puolen oli riveittäin poliisin bemareita. Jos valokuvaaminen olisi sallittu, olisin ikuistanut näkymän. Aika vaikuttavaa. Aamuvuoro oli tosin ehkä kartsalla, sillä yhtään Porsche- ja Maserati-maijaa ei näkynyt. 

Läpäisin näkötestin tuloksella 6/6. Johtui varmaan uusista valkoisista housuista. Tai ne mitään uudet ole, mahtuivat nyt päälle. On se kumma, jos ei ala pian 70+ km/viikko lenkkeilyt näkyä.

Näön testaus tapahtui istumalla tuoliin ja kertomalla mitä kirjaimia seinällä näkyy. Kirjan kuvista piti vielä nähdä pari vihreää ja punaista numeroa, jotka oli häivytetty pilkkuihin. Jonotuksineen koko toimenpide vei vaivaiset 3,7 minuuttia.

Kolmannella luukulla palveli emiraatti, joka totesi, että jos ei käy töissä, kannattaisi käyttää aika hyödyksi opiskelemalla arabiaa ja hakeutua sitten palkkatöihin. Aviomes oli samaa mieltä ja maksoi ajoluvan konventoinnista vielä 400 dirhamia. Minäkin olin. Pitäisi vain keksiä, millä kieliopintoni voisin rahoittaa. Kieli ja kirjaimet ovat sikäli haastavat, että YouTuben kielikursseilla tuskin pääsen puusta pitkälle. 

Toisin kuin lapsi, joka osallistui tänään jo kolmansiin arabian sanakokeisiin.

Osasitko mitään? Joo. Siinä oli kirjaimia ja piti piirtää joku niillä alkava asia. Oho. Mitäs piirsit? Itteni. Ittes? Sattuipa niin kivasti, että siinä oli juur se kirjain, millä mun nimi alkaa.

Seuraavalta luukulta saimme valmiin kortin. Se oli lämmin. Prosessia nopeutti myös se, että kuvani oli jo täkäläisessä järjestelmässä ID-tunnuksen myötä. Ajokortin saaminen tuntui melkein yhtä hienolta kuin vuonna 1997. 

Summa summarum: palvelu oli hyvää, ystävällistä ja nopeaa. Päälle mitalikahvit Tim Hortonsilla.

Matka jatkui ruokakauppaan, siippa ajoi. Häntä kauhistuttaa ajatus minusta liikenteessä. Olen minä hänen autoaan aiemminkin ajanut, muitakin isoja peltilehmiä siirrellyt. Hän pelkää, että lyttään naamani vahattuun kojelautaan. Tulisi rumaa jälkeä, sillä bb-meikki irtoaa niin huonosti.

Liikenne on täällä pumppaavaa, vilkutonta ja vaikeasti ennakoivaa. Ajonopeudet ovat suuria. Yhtälö on ei-toivottu, jos ei osaa ajaa automaattivaihteista autoa. Ja sitä se siippakin arpoo. Ei kuulemma millään viitsisi vanhoilla päivillään etsiä uutta vaimoa. 

Käytin kaikki naiskonstit. Lopputulos oli, että mahdollisesti auringonnousun jälkeen perjantaina, kun koko Dubai nukkuu vapaapäivänsä vuoksi pitkään, pääsen jonkun megamarketin parkkikselle treenaamaan äkkijarruttelua, jotta osaan tehdä sen tarvittaessa niin, että kyytiläiseni pysyvät penkeillään. Ja mikäli yhtään kärryjonoa ei roiku puskurissa, saan ehkä ajaa kotiin.

Ja kun tarpeeksi hyvin menee, hakeudun paikalliseen taksiin töihin. Luulen, että kanta-asiakkuuksia ei ole jaossa,  joten siippa saanee allekirjoittaneen kyyteihin itseaskarrellun kymppikortin. Minusta hän on hyvänä sponsorina sen ansainnut.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s