+5+ prosenttia

31.10.2016. Hexit-day 128.

Eilen ilmoitettiin, että polttoaine kallistuu noin viidellä prosentilla. Eniten hinta nousee diesel-litralla, noin 8,5 prosenttia. Uudet hinnat astuvat voimaan marraskuun ensimmäisenä.

Mikä siirtymäaika..?

Tottahan löpö on edullista täällä edelleen, jos vertaa koto-Suomeen. Niiden, joilla on rahaa määräämättömästi, kukkarossa korotukset tuskin vastakaan tuntuvat. Ne iskevät taviksien lompsaan. Täällä elää myös paljon ihmisiä toimeentulon rajamailla. Niitä duunareita, joiden kustannuksella kaikki hulppeus on rakennettu – ja ylläpidetään. 

Polttoaineen kallistumisella on luonnollisesti kerrannaisvaikutuksia, kun eletään maassa, jonne tuodaan taateleita lukuunottamatta kaikki muualta. 5-8 prosentin korotus saattaisi olla sietokykyn rajoilla, mutta jo alkuvuodesta expattien dewa-maksut (en tiedä nousiko muiden ja miten paljon) (vesi-, jäte- ja sähkö) nousivat liki kolmanneksella. 

(Ohessa uutislinkki liittyen öljyn hintakehitykseen.)

http://bit.ly/2f0ArMC

Eilen ja tänään olen tutustunut täkäläiseen terveydenhuoltoon, kun piti saada lääkeresepti uusittua. Sairaaloita ja klinikoita on satoja, vakuutusyhtiöitä kymmenittäin. Jos vakuutuskortti käykin yhdessä Mediclinicissä, ei välttämättä samannimisessä toisella puolen kaupunkia.

Ensimmäinen ei ottanut sisään Axan eikä Eurooppalaisenkaan vakuutuksilla, toisessa Mediclinicissä tärppäsi. Heilläkään ei tosin ollut suoravelotussopimusta em. vakuutusyhtiöiden kanssa, joten kassalla piti kaivaa kuvetta. Lääke kolmeksi seuraavaksi kuukaudeksi ja lääkärin kirjoittama resepti maksoivat 375 dirhamia, eli reilut 90 euroa. Reseptin uudelleenkirjoittaminen kesti 3,7 minuuttia. Minua ei tutkittu, ei testattu. Nada. En edes halua ajatella, kuinka monta päivää olisin saanut pestä puulaakin marmorilattioita, jos lääkäri olisi keksinyt otattaa vaikka seitsemän verikoetta.

Tätä kirjoittaessani venyn takapihan sohvalla ja valmistaudun henkisesti painamaan illalla kuvioita perunan puolikkailla keittiöpyyhkeisiin Suomi-koulun alle kouluikäisten ryhmän kanssa kekrin kunniaksi. Taustalla soi nettiradioäppsin kautta Iskelmä. Toimii. Hyvin. Naapurin moppi ei ole uskaltanut avata lähetyksen aikana kuonoaan vielä kertakaan. Kiitos Mikko Alatalo sekä Matti ja Teppo.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s