Vettä katosta

16.12.2016, Hexit-day 174.

Joululoma alkoi ja koulujen kolmesta jaksosta ensimmäinen päättyi eilen. Oltiin ymmärtämättömiä, eikä viety opettajalle kakkua. Eikä kukkia. Mutta hyvän todistuksen kersa siitä huolimatta sai.

Välitodistus ei ollutkaan yllätykseksemme mikään läpihuutojuttu, vaan yhdeksän sivun mittainen analyysi lapsesta. Kyllä. Jokainen opettaja oli arvioinut kersan oppilaana, oppijana sekä lapsen suoritukset. Lisäksi jokaisesta aineessa hänet luokiteltiin jollekin tasolle ja ko. tasolla suoriutuminen vielä erikseen.

Vasta kolme kuukautta karttunut sanavarasto hidastaa ymmärtämistä ja uuden oppimista, mutta suunta on oikea ja tuntien kotiläksysessiot ovat tuottaneet tulosta. Sen kunniaksi käytiin lapsen toiveesta mäkkärillä ja hän teki tilauksen itse hipaisuautomaatilla. Kassalla ei tarvinnut kuin maksaa, seurata valotaululta, milloin oma tilaus on käsittelyssä ja napata tarjotin linjan toisesta päästä. Koska täällä ei ole Hesburgeria, olemme joutuneet käymään ”vieraissa”. Onko Suomessa jo vastaavat automaatit käytössä?

Syksyllä (?) lanseerattiin puhelimeen apsi, jolla voi tilata huoltsikalla bensaa. En tiedä oliko parannus nykykäytäntöön vain se, ettei tarvitse enää raottaa ikkunaa ja kertoa tankkaajalle mitä halutaan ja kuinka paljon. Toisaalta, tällä vältetään myös helteen valuminen viilennettyyn autoon sekä mahdollisesti naisen ja miehen välinen kommunikointi.

Todistimme tänään, että sponsori ei nalkuta. Ainakaan turhaan. Suihkuveden lämmityskatkaisijaa ei saa jättää on-asentoon. Kun jättää, käy huonosti. Nyt tiedän, mitä sitten tapahtuu: alkaa vettä tulla myös kattopaneeleiden läpi. Boileri nimittäin sijaitsee jossain välikatossa ja kun lämpölaajeneminen alkaa, vesi pyrkii ulos. Onni onnettomuudessa oli, että ripsiväri on mystisesti kadonnut. Siinä sitä pyörittiin pitkin vessaa kuin turisti karusellissa. Vasta kolmannen päälaelle läjähtäneen pisaran jälkeen ymmärsin, että nyt hyvä ei heilu.

Onneksi talkkari-K:n A-tikkaat ovat meillä yhä. Ne eivät heiluneet. Koska Suomeen lähtöön on enää muutama tunti, ei sponsori kovin ilakoinut päästessään toteamaan, että osa kattopaneeleista on ihan vetisiä. Nestettä lillui kattopaneelien päällä litran verran. Siihen loppui joululaulujen kuuntelu. 

Toivottavasti pääsemme kuitenkin Suomeen, eikä ketään meistä jätetä koneesta. Tuliaistaatelit ja -mausteet on kelmutettu siinä määrin epämääräisesti, että muutenkin joka kerta tullin pistokoelotossa voittava sponsori epäilee pääsevänsä taas levittelemään laukkuaan.

Kuluvan viikonlopun aikana Dubain kentällä palloilee n. 300 000 matkustajaa. Se on aika paljon. 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s