Antakaa toisillenne!

4.1.2017, Hexit-day 193.

Aamu on alkanut sheikin ohjeistuksen mukaan, hyvää tekemällä. The Khalifa (se koko valtion ylin) on julistanut alkaneen vuoden teemaksi hyväntekeväisyyden ja antamisen. Viime vuonna korostettiin lukemista ja lukutaitoa. (Btw. Suomen nuorten heikentyneistä Pisa-tuloksista uutisoitiin täällä isosti valtakunnan mediassa.)

Käytännön läheisinä vinkkeinä Dubain The Sheikki listasi mm. naapurisovun ylläpitämisen, hymyilemisen, hyvän lapsi-vanhempi -suhteen vaalimisen, suvaitsevaisuuden kanssaihmisiä kohtaan, vapaaehtoistyöhön osallistumisen (kuten rantojen ja aavikon siivoaminen), antamisen ja lintujen ruokkimisen. Tätä jälkimmäistä olen harrastanut tänäkin aamuna. Tosin ehkä tuntia liian aikaisin, sillä kotikottaraisia ei näkynyt tai ne osoittavat mieltään. Näin kyllä, että istuivat naapurin muurilla mulkoilemassa. Carrefourin täysjyväviljapaahtiksen sijaan olemme viime päivinä joutuneet turvautumaan vitivalkoiseen vastaavaan. Oikein muuta ei valikoimista löytynyt. Kansa on ehkä alkanut terveellisemmät elämäntavat uuden vuoden kunniaksi.

Pelkkää sananhelinää ei teemavuosi ole, sillä esimerkiksi köyhien auttamiseksi The Sheikin nimeä kantava säätiön/ järjestön alaisuudessa toimii nyt Food Bank, jonka kautta ylijäämä- ja lahjoitusruokia koordinoidaan tarvitsijoille (EDIT. niin UAE:ssa kuin kansainvälisesti). Upeaa!

Aamu oli tänäänkin usvainen ja liikenteessä kaikki kaaoksen ainekset kasassa. Kosteus tekee öljypintaiset tiet todella liukkaiksi, eivätkä kaikki yksinkertaisesti osaa ajaa sumussa. Onneksi hätävilkkukytkimen käyttö on hanskassa.

Täkäläinen media ei ole juuri uutisoinut takkuavasta lentoliikenteestä, jonka useita päiviä kestänyt yöllinen sumu on saanut aikaan. Monen matkaajan vuosi vaihtui (aattona täällä esiintyneen Coldplayn konsertin sijaan) ilmassa tai jossain lähikentällä tunteja nököttäen. Meidän n. 10 tunnin lento Helsingistä Dubaihin oli pikkujuttu, sillä vuorokautta myöhemmin samalla lennolla tänne saapuneet käyttivät matkaansa 23 tuntia. Valtava määrä etenkin halvempien yhtiöiden lentoja on peruttu tai myöhästynyt, ilmatilassa pyörii laskeutumislupaa odottavien koneiden jono.

Kello on tätä kirjoittaessani aamulla kymmenen. Päivä on valjennut ja lämpötila saavuttanut 20 asteen rajan. Se on todella mukavaa se. Laitan Suomesta tuomani toppatakin takaisin kaappiin. 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s