550 euron testaus

16.1.2017, Hexit-day 205.

Visiitti yksityiselle lääkäriklinikalle yleislääkärin vastaanotolle. Otetaan kolme veri – ja yksi virtsakoe. 4-kymppisen rutiinikokeita, kuten hemoglobiini ja kolesteroli. Kassalla järjestelmä ei jostain syystä hyväksy voimassaolevaa vakuutuskorttia. Jotten kuitenkaan joutuisi jäämään pantiksi, maksan käteisellä. Olin varautunut, sillä ennen lähtöä oli olo, ettei kaikki mene putkeen.

Lasku on 2215 dirhamia. 550 euroa. Osapuilleen sama kuin mitä kolmen hengen taloudessa käytetään kuukaudessa Carrefouriin jokapäiväiseen leipään. Olisi ollut järkevämpää hypätä Norwegianin koneeseen, käydä Lohjan tk:ssa ja lentää takaisin. Olisin saattanut säästää jopa satasen. 

Taas Suomen systeemeille plussaa. Vaikka leikkauksia on tehty vuosien saatossa terveydenhuollossa, olen aina vain vakuuttuneempi, että me sotavuosien jälkeen syntyneet olemme niin tottuneet kaikkeen hyvään ja yhteiskunnan tarjoamaan yltäkylläisyyteen, ettemme osaa kuin valittaa. Ei sillä, kun täältä käsin seuraa Suomen politiikkaa ja vallan kahvassa olevien yritysjohtajien epäloogista kimpoilua, miettii, onko Suomesta jäljellä 10 vuoden päästä mitään muuta kuin kahtia jakautunut ja luokittunut yhteiskunta, jossa porskuttavat vain syntymärikkaat.

Siippa lähti työmatkalle. Hyvä homma, saa ”lomaa” perheen kokonaisvaltaisesta sponsoroinnista. Toivottavasti kaikki kääntyy iloksi. Laukku kaikkine työ- ja talvivaatteineen jäi vaihtolennosta Amsterdamiin. En edes tahdo kuvitella tilannetta, kun ostelua kammova, liki vuorokauden valvonut, liian vähillä vaatteilla varustettu aviomies on käynyt ravistelemassa Cittarin ripaa vähän ennen sulkemisaikaa ostaakseen itselleen tilapäispukeutumisen bisnestapaamiselle.

Tätä kirjoittaessani liinan alla jäähtyvät tämän talouden ensimmäiset pullat. Vähän tinttua tuli, mutta hammas pystyy. 

Hyvä päivä. Kolesterolikin tippunut täällä normaalilukemiin.

Keski-ikäisen riemuja.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s