Myrskyn jälkeen

4.2.2017, Hexit-päivä 224.

Tienoo on väärällään juurinensa maasta tempautuneita puita, katkenneita oksia ja hiekkakinostumia. Muuten aurinko paisteleekin vanhaan malliin ja tirpat laulelevat. Mitenkään ei ilmene, että eilinen myrsky oli pahin aikoihin.

Ei, meidän pihaan ei satanut eilen lunta, mutta hiekkaa kyllä. Ilma oli niin sakeana santaa, että nekin pisarat, jotka alas saakka vierivät, olivat lähinnä kosteuden tiivistämiä hiekkapalleroita. Auto näytti aamulla siltä, että joku olisi rallannut sillä pitkin aavikkoa. Siippa epäili allekirjoittanutta.

Nurmikko tykkäsi vähäisestäkin taivaan vedestä. Siitä huolimatta puutarhuri M päätti tänään kastella viheriön. Se ei mennyt sponsorin jakeluun, ja jopa minun ymmärrystäni koeteltiin. Miksi kastella jo valmiiksi märkä nurmi?

Lauantai kului messuhallilla. Tehtäväni oli seurata Medlab-messujen rakentamista ja ”valvoa”, että kaikki olisi huomenna niin, että asiakkaat voivat keskittyä bisnekseen. Rakentaminen oli kuitenkin siinä määrin kesken vielä ehtoolla, että rakennuttajan kanssa osastolle tehtävä lopputarkastus jätettiin aamuun. 

Ei, minulle ei kuulu millä tahdilla messuosastot rakentuvat, vain tietty ständi ja sille tulevat suomalaisasiakkaat. 

Meillä vieraili tänään ilmastointikanavien puhdistusfirman delegaatio kuvaamassa röörejä.

Kun vuokrasopimus kesällä tehtiin, vuokranantaja vannotti, että kanavat on vast’ ikään jynssätty. Epäilimme asiaa alusta asti, eikä pyynnöistä huolimatta mitään dokumentteja asiaan liittyen näytetty.

Jotta huoneiston ilma pysyisi hengitettävänä ja homeettomana, työ tulisi uusia 1-2 kertaa vuodessa. 

Ilmastointilaitteisto kuitenkin haisee mädälle ja meitä yskittää, lapsi aivastelee jatkuvasti. Ilmastointikoneiden sijaan olemme koittaneet vaihtaa ilmaa ovista ja ikkunoista. Sillä seurauksella, että pölyä on joka puolella kuin piikatussa kylpyhuoneessa konsanaan.

Siitä ei maidi riemuitse. Minä. Imuroiminen on hanurista. Siitäkin huolimatta, että siippa löysi Hooverista tukoksen ja taas norsu imee kuin uusi.

Ilmastointimiesten raportin mukaan asuntomme röörejä ei ole putsattu ainakaan 2-3 vuoteen. Sepä mukavaa. Siippa pääsee vääntämään vuokranantajan kanssa, kuka viulut maksaa. Halpaa touhu ei ole, minimiveloitus on vähän alle 800 euroa.

Jos tulis joskus päivä, ettei mikään hankaisi vastaan? Aamen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s