Ei niin ruokablogi

21.3.2017, Hexit-päivä 280.

En oikein tiedä, olemmeko yhtä lomaa lukuunottamatta viettäneet sponsorin kanssa yhtäjaksoisesti kahteen pekkaan yli viikkoa. 

Nyt sellainen osui kohdalle, sillä herranterttu lennätettiin alkuviikosta Suomeen sukuloimaan.

Oikeasti 2. ja 3. jakson väliin sijoittuva springbreak (täällä ei suomalaisittain syys- ja kevätlukukautta) ei kestä yli kahta viikkoa, mutta kun löytyi lentokummit, anoimme koulusta ipanalle muutamia extrapäiviä vapaaksi.

Rehellisesti, homma meni niin, että katsoin kalenterista päivämäärät väärin, etsin lapselle lentoseuraa (lentoyhtiöt tarjoavat alaikäisille maksullisena lisäpalveluna) suomalaisyhteisön facebook-ryhmästä, tilasin lennot ja lähetin koululle mailin, jossa totesin, että lapsi on estynyt saapumasta.

Vaikka minäkin olin aikoinani reipas kersa, en usko, että vanhempani olisivat (jos talous olisi edes sen sallinut) lennättäneet minua 10-vuotiaana suorallakaan lennolla yli kuuden tunnin päähän toiselle mantereelle.

Kävimme jokin aika sitten sairaalassa, jossa  tv-ruudusta seurasimme ”sivusilmällä” valistusvideoita liittyen närästykseen, hampaiden oikeaoppiseen harjaamiseen, diabetekseen, ylipainoon ja syöpään. Vähän samanlaisia muistan nähneeni Suomessa 20 vuotta sitten tv:stä. 

Teillekin tiedoksi: UAE:ssa yli 800 000:lla on diabetes (väkiluku n. 9,4 milj). Diabetesliiton mukaan diagnosoituja diabeetikkoja on Suomessa n. 350 000 ja tietämättään tautia sairastavia n. 150 000. Eli osapuilleen samassa suhteessa ollaan siellä ja täällä elintasosairauksissa.

Ei, julkinen terveydenhuolto (ei ole) ei korvaa lääkitystä.

Suomessa puhuttaa brasilialainen liha. Täälläkin sitä on. En puhu seinänaapureista. Sponsori syö hyvällä halulla ja kiitollisella asenteella kaikkea, allekirjoittaneen ruokaympyrä on kuukausi kuukaudelta kaventunut janaksi. Minusta on tullut epäluuloinen kaikkeen ja kaikelle. Jauhelihasta saatan valuttaa nesteet ja rasvat jopa kolmesti paistamisen aikana, kanankin epäilen saaneen jotain hormonia, sillä tipun rintavarustus on varmaan neljä kertaa isompi kuin allekirjoittaneella.

Mansikat tuoksuvat kaupan vihannesosastolla 11 metrin päähän, mutta ovat vain puoliksi punaisia, omenat kiiltelevät kauniissa pyramidimuodostelmissaan kilpaa arabirouvien sormusten kanssa.

Kala? Nou. Salaatit? Nou. Tuoremehut? Nou. Marjat? Nou.

Käytännössä syön suomalaista kaura- tai ruispuuroa jo kolmella aterialla päivittäin. Epäluuloisuuteni alkaa käydä sponsorinkin hermoille, sillä jo alkujaan perheen sangen suppea ruokalista on supistunut olemattomiin. Raavas toimistotyöläinen ei kuulemma pysty elämään pelkällä tomaatti-basilikakeitolla. Hyvä resepti. Kotikokista löytyi.

Btw. tomaatit ja kurkut ovat poikkeuksellisesti ”kotimaista” ja ihan vetävät vertoja suomalaisille. Niiden tuotantokausi vain on todella lyhyt.

Lapsestakin on kuulunut. Hän lähetti sponsorille WhatsApp-viestin, jossa ei paljon korulauseita viljelty: Kuluuko (puhe)saldo, kun lukee wi-fi:llä IS:n urheilu-uutisia. Terkui.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s