Mitä? Missä? Milloin? 

22.3.2017, Hexit-päivä 281. 

Minulta on kysytty muutamaankin otteeseen, mistä tuo päivämäärän perään kirjattu juokseva Hexit-luku tulee. Oikeasti konklaavimme ei ole ollut maassa yhtä soittoa noin montaa päivää.

Hexit-ajanlasku alkaa kesäkuun lopulta 2016, jolloin sponsorin kanssa tulimme tänne etsimään asuntoa ja järjestelemään paperiasioita. Palasimme vielä kesällä noin kuukaudeksi Suomeen myymään yhden omakotitalon, kaksi autoa, kahden huushollin irtaimiston, tekemään käytännössä kaksi muuttoa, kun vuokralle laitetettu rivarikin piti tyhjentää…

Tässä välissä on sitten käyty vähän Suomessa, kuka mitäkin asiaa hoitamassa. Parhaillaan pappansa hirvenlihakastikkeista ja berliininmunkeista nauttii lapsi. Terkui. Toivottavasti jäät kantavat niin, että pääsee toivomalleen pilkkireissulle. Kalanperkuutakin pääsi jo Fujairahin leirikoulussaan harjoittelemaan.

Parhaillaan pohditaan tulevaisuutta.

Omaa virkavapautta on jäljellä tovi, lapsi tulisi ilmoittaa kouluun joko tänne tai Suomeen. Jos Suomeen, niin minne? Anotaanko paikkaa lähikoulusta vai jatkuisiko opiskelu IB-koulussa englanniksi? Mihin me muuttaisimme? Rivikoti on vuokralla ja irtaimisto – ei ole.

Oikeus minun ja lapsen osalta Suomen sosiaaliturvaan päättyisi Kelan voimassa olevan päätöksen mukaan kesällä. Paitsi että ei, sillä rantaudumme ennen sitä.

Täkäläinen vuokrasopimus vaatii määräaikaisuuden uudistamista kolme kuukautta ennen nykyisen päättymistä. Halutaanko me? Haluaako ”meitä ei vois mikään vähempää kiinnostaa, emmekä korjaa mitään, emmekä ainakaan vastaa yhteydenottoihinne” -vuokraisäntämme sijoitusyhtiö? Jos ei sopimusta synny, taas on edessä uuden kodin etsintä.

Se mikä on varmaa, ramadan ja helteet ovat täällä kesäkuussa. Kuukausi on sama, jolloin lennämme herrantertun kanssa Suomen kesään. Sponsori jää tänne hankkimaan leivän päälle Philadelphiaa ja vahtimaan nurmikkoa.

Männä viikolla mr. Mohammed ”kastelin kyllä, mutta kuoli kumminkin” puutarhuri kertoi levittävänsä nurmikon suojaksi kuumutta vastaan medisiiniä ja hiekkaa (!?). Sillä konstilla nurtsi jää kuulemma henkiin helteillä. 

Sponsori on epäluuloinen. Puutarhuri lienee tämän aistinut, sillä hänellä on aina kovin kiire, kun aviomies on kotona.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s