Tonneittain pa**aa

27.3.2017, Hexit-day 286.

Yöllä satoi, mutta vesi pysyi seinien ulkopuolella. Kuunneltiin tosin pari tuntia tasaista tiputtamista, muttei onnistuttu paikantamaan mikä vuosi ja missä. Sponsori käänsi kylkeä ja minä lisäsin tulppia korvakäytäviin. 

Pyöräilin (jee, lainapyörä!) aamusella erään tuttavaperheen luo. Tarkoituksenani käyttää rekku pitkällä lenkillä. Hoitokoirani ei ollut ilahtunut näkemisestäni. Tai oli tovin, kunnes oivalsi, että minä olen narun toisessa päässä, eikä yhtään tuttua ihmistä lähde mukaan. Ensimmäisessä risteyksessä istuimme kumpainenkin vartin. Minä voitin (vääryydellä), sillä isäntäperheen maidilla oli asioilleen sama reitti. Huijasimme koiran puiston kulmalle saakka. Suunniteltu kahdeksan kilometrin lenkki jäi yhteen, mutta hommat tuli hoidettua. 

Blogin kakkaotsikko ei viittaa koiraan vaan Umm al Quwainin (useita kirjoitusasuja, kuten kaikille nimille täällä) emiraattiin. Minulla oli tilaisuus lähteä seuraksi autoon, kun aviomies lähti työasioilleen.

Emiraatissa on vain vähän yli 70000 asukasta, kertoo Wikipedia. Rakennukset olivat (Dubaihin verrattuna) matalia ja surullisia. Nurmialueita (vihreää) ei juuri ollut kuin virastojen ja muutamien hotellien edustalla. Ei sillä, tolkutonta hassausta se nurmikon ylläpito näillä leveysasteilla onkin.

Retki oli pysäyttävä. Mitä täällä on tapahtunut, pohdimme. Sitä ei paljastanut enää nettikään. Mennyt loisto näkyi kaikessa, mutta mitä sitten? Öljyrahat loppuneet? Useat upeista merenrantahuviloista olivat sortumaisillaan. Rantaa mukaili bulevardi katukivetyksineen ja isoine parkkialueineen.

Kaikki mitä oli jäljellä, paitsi yksi lentopalloverkko, oli ruosteessa, rikki tai osin romahtanut. Muutamat istutetut palmut sinnittelivät, muttei niitä oltu leikattu vuosiin.

Kauniit, aallonmurtajin rajatut hiekkarannat olivat täynnä pa**aa; revenneitä roskasäkkejä, lasimössöä, muovipusseja, köysiä, rikkoutuneita verkkoja, grillipaikkoja jätteineen, risoja kenkiä, vaatteita sekä muovipulloja. Itseasiassa mihin tahansa katsoi, muovipulloja ja -pusseja kieri tuulessa, siellä täällä pitkin kaupunkia lojui vanhoja huonekaluja. 

Ihmisten jättämää roskaa oli kaduilla ja kujilla enemmän kuin Intian Goalla. Tosin sitä kai yritetään pitää turismin vuoksi vähän siistimpänä.

Silmämääräisesti joka toinen rakennus olisi kipeästi kaivannut jotain remonttia.

Seuraavan parin vuoden aikana Dubain kaikille avoimia rantoja kaunistetaan, fixataan ja niiden palveluja parannetaan 35 miljoonalla dirhamilla (melkein yhdeksällä miljoonalla eurolla), kertoi Khaleej Times.

Viime vuosien aikana valtio on laittanut Dubain yleisiin rantoihin jo 300 miljoonaa dirhamia. Se on paljon se. Mutta maksaahan se, kun hiekkakin tuodaan muualta.

Kumpa joku saisi kutsumuksen pelastaa köyhemmän naapuriemiraatin (rannat) hukkumasta muovijätteeseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s