Yllärivauva

9.4.2017, Hexit-day 299.

Tämä on postaus, jota en koskaan kuvitellut tekeväni.

Meille tulee vauva. Oikea vauva. Ei koira, vaan yllärivauva. Elokuussa. En tosin saa (aviomiehen pyynnöstä) käyttää sitä ilmaisua, sillä mistään ei-toivotusta tapauksesta ei ole kysymys.

Uutista on nieleskelty nyt muutama kuukausi. Ei meinaa todeksi uskoa. Ei, puutarhuri ei ole ollut asialla, kuten sponsori jo ehti epäillä.

Sujuvatko meiltä tässä iässä yövalvomiset? Entä jos vauva ei olekaan terve? Tässä iässä kun ollaan jo tilastollisesti riskien riski.

Jos sponsorilla ja allekirjoittaneella on keskimäärin ikää liki 42 vuotta per kolvi ja allekirjoittanut on saanut ensimmäisen ”ei näillä vermeillä” -diagnoosin jo 23-vuotiaana, eivät odotukset lääketieteellisestä näkökulmasta katsottuna perhekoon kasvattamisesta ole olleet järin suuria. Juna on meidän osaltamme ajanut ohi, kuten siippa tapaa asian ilmaista.

Iltatähdettömyys ei ole ollut ongelma, ei toteutumaton haave. Ei se määrä, vaan laatu. Yksi ihmelapsi perheessä on jo aika kova juttu.

Dubaihin muuttaessamme emme varautuneet haikaran tuloon millään tavalla. Emme ainakaan hankkineet vakuutuksia moisen varalle. Ainoa asia, missä tuli isompaa populaatiota ennakoitua, oli auton koko. Perustelin asiaa urheiluautosta haaveilleelle aviomiehelle kasvavalla teinillä, sekä hänen jokseenkin tapaturma-alttiilla elämäntyylillään. Hän mököttää vieläkin ihan pikkuisen.

Kuten aikaisemminkin on todettu, julkista terveydenhuoltoa ei Dubaissa ole. On toki hyväntekeväisyysorganisaatioiden ylläpitämiä vastaanottoja, varmaan palveluiltaan ihan ok, mutta ne ovat tarkoitettu oikeasti köyhälle väelle.

Netistä löytyi länsimaalaisten suosittelema sairaala. Ei käy kieltäminen, etteikö 5600 dirhamin (n. 1400 euroa) neuvolapaketti (vkot 12-36, sis. ennen synnytystä tehtävät pakolliset testit, verikokeet ja tutkimukset, paitsi niskapoimumittaukset) tuntuisi ”ei-köyhienkin” budjetissa. Mitään neuvolamaista neuvontaa eikä ”ylimääräistä” hinta ei sisällään pidä. (Suomessa maksuttomia ovat esim. erill. virtsatestit, äidin hammashoito, tarvittavat ylimääräiset lääkärin tapaamiset, vauvan säänn. sydänäänien kuuntelu… jne.)

Ei myöskään käy kieltäminen, etteikö täällä kuumuudessa paisuminen tuntuisi vähemmän jännittävältä, jos olisi neuvola kremppojen valittamiseen. Suomeksi. Netin perhepalstojen lukeminen on vertaistuesta kaukana. Näin vanhat kun olisi pitänyt pakkosterilisoida jo viisi vuotta sitten.

Kaikki edellä lueteltu, siis nuo neuvolapalvelut, on kyllä mahdollista ostaa, tai maksattaa vakuutuksella, riippuen sen kattavuudesta.

Oikeasti Suomi, nykyisen neuvolasysteemin purkaminen olisi säästöjenkin nimissä jättimunaus. Nyt on vaalit, pistäkää kampoihin jo kuntatasolla.

Otin yhteyttä alkuvuodesta Suomeen ja kotikunta järjesti neuvolaan allekirjoittaneelle ”pakolliset käynnit” helmikuulle. Aikaan, jolloin kävin Suomessa asunnon vuokra-asioita hoitelemassa. Hienosti meni ja kaikki hoitui. Tähän mennessä saadun datan perusteella vauvalla on kaikki ”ok”.

Synnyttäminen maksaa täällä sairaalasta ja tapahtuman oheispalveluista riippuen. Esimerkiksi Al-Zahrassa (kohtalaisen länsimainen sairaala ja lähellä meitä) perussynnytys on n. 2800 euroa. Hintaan kuuluu kaksi yötä sairaalassa, mutta jos tahtoo tuolle ajalle privaattihuoneen, lasku on oitis 600 euroa enemmän.

Ja kivunlievitys, sekään ei hintaan kuulu. Epiduraalipiikistä mm. veloitetaan reipas 400 euroa. Ts. Kaikki extra maksaa.

Entäs sitten keisarinleikkaus? Reipas 5000 euroa.

Kävipä täällä eräälle suomalaiselle niin, että pitkään kestänyt synnytys päätettiin vauvan ja äidin turvallisuuden takaamiseksi vaihtaa keisarinleikkaukseen. Tuskissaan pyörivää äitiä ei suinkaan viety saliin, ennen kuin mies saatiin toimiston luukulle pankkikorttinsa kanssa, ja suoritettiin tarkastus, löytyykö kortilta riittävä määrä katetta.

En väitä, että hoito täällä olisi huonoa. Päin vastoin. Sitä saa, mutta vain rahalla.

Uutta perheenjäsentä meillä näkyvimmin odottaa herranterttu. Hän toivoo talouteen tyttöä, sillä oletettavimmin pikkusiskoa on helpompi kiusata.

Luettuani, sponsorin kielloista huolimatta, tuntitolkulla Vauva.fi:tä ja vastaavia sivustoja sekä valvottuani melkein joka yö niissä julkaistun ”informaation” vuoksi, minulla on vain yksi toive: Luoja, lähetä haikaran matkassa terve vauva!

 

 

Advertisement

2 thoughts on “Yllärivauva

  1. Täällä toinen riskiryhmäläinen ja laskettu aika myös elokuussa 🙂 Kun täytin pyöreät 40v niin ajattelimme, että nyt tämä homma tässä, nyt saa lapsenteko olla. Eikös sitä sitten heti huomaakin yllättäen olevansa raskaana. Synnyttäminen täällä Kaliforniassa maksaa myös maltaita mutta onneksi sentään vakuutus korvaa. Edellinen synnytykseni viisi vuotta sitten maksoi noin 60 000 + siihen päivät jotka vauva oli tehohoidossa. Jokunen tonni jäi itselle maksettavaa. Palvelu kyllä pelaa, että siinä mielessä synnytän mielelläni täällä. Mutta jos ei olisi varaa vakuutukseen niin voisi tulla kyllä Suomeen ikävä! Tsemppiä sinne, ja hyvin se menee!!!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s