Viiden vuoden ajolupa

17.4.2017, Hexittiä 307 päivän verran.

Yökosteus on ollut parina yönä melkoinen. Vesi vain aamusella tirisee ikkunaruuduilla. Molemmilla puolin. Ilmiö on sikäli mielenkiintoinen, että kosteus tulee vasta yleensä heinä-elokuussa. Nyt on huhtikuu, eikä ramadankaan vielä alkanut.

Olen lähellä Vuoden onnettomin organisaattori -titteliä. Eilen oli Patrikin nimipäivät. Onko kutsujen järjestämisestä vouhattu liki viime kesästä? On. Julistettu koko maailmalle, että ”meidän palmuun laitetaan valot, koristeet ja tilataan dj.”. Pitikö bilettää? Piti. Kasvojen menetykseltä voi pelastaa enää ortodoksinen kalenteri, johon Patrik on kirjattu päivänsankariksi 19. toukokuuta.

Tässä on nyt ollut kaikenlaista hässäkkää. Dialogi nykyisen vuokranantajan kanssa on edelleen kesken. Tiukille vetää. Vuokranantaja mm. suostuu lähettämään tänne jonkun, joka tarkastaa, ovatko korjausvaateemme kohtuullisia.

Vink vink: Jos suunnittelet muuttoa maahan, löydät kodin, mikä ei ole homeessa, vesi tulee ja menee oikeita reittejä, sähköt toimivat ja vuokranantaja on kiinnostunut omaisuudestaan, älä vaihda huushollia.

Valtio on keksinyt taas uuden rahastuskeinon. Nyt kohteena on ajokortti. Aiemman käytännön mukaan ajolupa on ollut voimassa aina 10 vuotta, nyt uusintaa edellytetään aina viiden vuoden välein. Tulee kiire. Metriäkään en ole ajanut, vaikka kortti on ollut kukkarossa jo puoli vuotta.

Myös motoristeilta ja skootterikuskeilta vaaditaan tulevaisuudessa ajokorttia. Tähän saakka he ovat voineet ajella ilman lisenssiä.

Dubai hakee uutta aluevaltausta turismille. Tuorein houkutus lienee patikointi vuorille. Hattan vuoristoalueesta rakennetaan parhaillaan miljoonilla monipuolista retkeilykohdetta oheispalveluineen niin melojille kuin kiipeilyn ja retkeilyn ystäville.

Heti menen, kun habitus sen sallii.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s