Mustan karvan mysteeri

19.4.2017, Hexit 309. Vähän niin kuin vanha Peugeot, muttei sinne päinkään.

Turistikausi on lopuillaan. Vaikka shoppailua ajatellen aika olisi otollinen.

Ramadan (27.5.-25.6.2017) lähestyy ja tämä näkyy alennusmyyntien kiihtymisenä. Moni putiikki sulkee ovensa kokonaan tuoksi ajaksi, ostoskeskukset hiljenevät, osa ruokapaikoista avaa ovensa vasta pimeän tullen.

Viime vuonna seurasimme ramadanin aikaan ostoskeskuksessa väkeä. He olivat hyvissä ajoin asettuneet perhekunnittain ruokineen food courtien pöytiin. Kun ostarin käytävillä kaikuva iltarukous sitten päättyi ja salli, väki kävi ahnaasti kiinni ruokiinsa. En epäile, monen tunnin syömättömyys ja juomattomuuskin paahtavassa helteessä täytyy olla eräänlainen extreme-kokemus. Paaston ja pidättyvyyden fyysiset hyödyt jäävät tosin tutkimusten mukaan osittain niukiksi, sillä moni syö illallisellaan moninkertaisen määrän ravintoa kuin muuten koko vuorokauden aikana.

Yritimme löytää ruokapaikkaa suomalaisrouvan kanssa viime kesäkuussa. Oli työn ja tuskan takana. Löytyi kuitenkin club, jonka keittiössä valmistui tomaattikeitto yli puolen tunnin odottelun päätteeksi. Verholla sentään ruokasalia ei ollut rajattu uskonnon harjoittajien ja muiden välillä, kuten niissä kahviloissa tai ruokapaikoissa, jotka ovat avoinna ramadanin aikaan myös päivisin.

Tänä vuonna täytyy kokeilla ramadanin aikaan iltasella ravintoloissa järjestettäviä iftar-ruokailuja. Näissä buffet-illallispidoissa on lupa mättää. Puffetti kustantaa kaupunginosasta ja ravintolasta riippuen muutamasta kympistä satoihin dirhameihin. Oikea laupeuden työ olisi, että parempiosaisena kustantaisi jonkun kanssamme. En ole vielä ehdottanut sponsorille puutarhuria. Luulen, että hän ei ymmärtäisi (taaskaan) hurskasta luontoani. Tässä taannoin hänen hammasharjastaan löytyi musta hius ja siinä sitä olikin ihmettelemistä, miten kaljun ja kahden blondin asuttaman torppan privaattihuussiin oli musta karva eksynyt.

Minulta kysyttiin tänään, olenko kuullut koulun suosikkiopettajan (aineopettaja sekä ylä- että alakoulussa) sairaalaan joutumisesta. En ollut. Kaikenlainen rahan kerääminen on täällä kielletty, mutta monet vanhemmat ovat WhatsApp-viestiryhmissä kuulemma ilmoittaneet halukkuutensa osallistua opettajan sairaalamaksuihin. Ei selvinnyt, mitä opettajalle on sattunut, mutta koulun vakuutukset eivät joka tapauksessa katakaan opettajan vakavaa sairastumista/loukkaantumista. Aktiivivanhemmat olivat kuulemma anoneet koulun organisoivan keräystä tai osallistuvan siihen, mutta vihreää valoa ei tullut.

Vapaamielisenä Arabiemiraattina tunnetussa Dubaissa tiukennetaan politiikkaa. Nyt se kohdistuu naisten uimarantapukeutumiseen. Täällä on jo nyt rantoja, jotka ovat tiettyinä päivinä vain naisille. Uudistuksen mukaan Dubaihin yleisille rannoille tulee kaksi osuutta, jotka ovat vain naisille ja perheille. Ja naisilta ovat bikinit ja muut paljastavat asut kielletty. Ts. Kokovartalopeitto. Nämä naiset/lapset/perheet -rannat sijoittuvat molemmin puolin Dubai Offshore Sailing Clubia. Rannat on merkitty vaaleanpunaisin kyltein.

Perherantoja perustellaan alueilla, jossa seksistisesti pikkubikineissään selfie-keppeineen heiluvia rantabeibejä ei näy, eikä myöskään näiden paikalle houkuttelemia kiroilevia sinkkumiesten laumoja.

Kyllä. Kiroilusta ja rumista sormimerkeistäkin voi ropsahtaa sakko.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s