Pois alta, kuhnurit!

22.4.2017, Hexit-päivä 312.

Tadaa, tuli päivä, kun sponsorin nuljahti selkä. Ihan karmea homma, mutta satoi allekirjoittaneen laariin. Entäs, jos lähtevät jalat alta? Niin on ennenkin käynyt. Arki tökkii pahemman kerran, kun koko talous lepää yhden miehen harteilla. Jos siippa pystyy vain istumaan ja kävelemään, hän tarvitsee autonkuljettajan.

Mies antoi periksi, pääsin auton rattiin.

Ajokilometrejä on takana valehtelematta puoli miljoonaa, mutta 20:n vuodenkaan ajokokemus ei ole vakuuttanut aviomiestä. Vetosin myös siihen, että olen LP:n (siis Liikuvan, en Loimaan poliisin, jos joku erehtyy luulemaan) vanha tuttu.

Ei sillä, että kovasti olisin täällä rattiin anellut. Aviomiehen epäluulot linkittyvät katumaasturin automaattivaihteiston käyttöön, Vt2:lta saamiini noin 15 sakkoon (lähinnä ylinopeusrikesakkoja peltipoliisi-Mähöseltä. Terkkuja Mähönen, mustikkapiirakkatarjous on voimassa.) sekä parkkivirhemaksuihin, joita viime vuosina on tulvinut 3-5 muikkarin vuositahdilla.

Pääsin aamupäivällä autiolle parkkipaikalle harjoittelemaan. Ei mitään ongelmaa, paitsi lyhyenläntä kuljettaja, joka ei yksinkertaisesti näe ulos kärrystä. Vaikkei kukaan jäisikään alle, vanteiden hyvinvoinnista ei voi mennä koskaan takuuseen. Aviomies murahteli jostain harkinta-ajasta.

Eilen olimme treffeillä. No, emme olleet. Yritin pa(i)nostaa, mutta mies totesi, ettei hikiseen jäähalliin tarvitse tälläytyä. Pappi on sanonut jo aamen.

Ei ollut hikinen, oli jäätävä, tuo parhaat päivänsä nähnyt Al Nasr Leisureland -jäähalli Oud Methan kaupunginosassa. Onneksi Suomi-katsomosta löytyi lainaksi huopia ja pyllynalusia. Lasta ei juuri näkynyt, paitsi ennen ottelua, kun pääsi kantamaan Suomen lipun jäälle kolmen muun blondin kanssa.

Kyseessä oli 100-vuotiaan Suomen ja 150-vuotiaan Kanadan mittelö paremmuudesta, ja paikalla olivat myös konsulit suurlähetystöistä.

Jäällä nähtiin vanhoja liigatykkejä kahdelta mantereelta sekä paikallisia ikämiesluokan suuruuksia. Peli oli viihdyttävä ja tempoa riitti. Suomi-tiimin taidot riittivät pieksemään vastustajansa 4-2. Hyvässä hengessä, sillä jälkipuinnit tehtiin joukkueiden yhteisissä illanistujaisissa.

Ottelu käytiin täkäläisen ”kaljaliigan” useamman päivän kestävän pääsiäisturnauksen yhteydessä.

Huomenna, jos elämme ja Luoja suo, lähdemme vesipuistoon Umm al Quwainiin. Nyt näyttää huonolta. Ainoa, joka meistä kolmesta kävelee irvistelemättä, on herranterttu. Hän tuskin jaksaa imuroida meitä molempia altaan pohjalta, jos oikein alkaa ruoto jumittaa…

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s