Piilottakaa mahanne, rouva!

5.5.2017, Hexit-päivä 325.

Voisitteko poistua, kysyy tarjoilija ystävällisesti raskaana olevalta suomalaisrouvalta baarin terassilla. Anteeksi kuinka? No, ainakin jos voisitte siirtyä tästä pois tai peittää mahanne?

Millä?

Ällistynyt rouva siirtyy pari pöytää kauemmas. Syynä vienoon katoamispyyntöön on täkäläinen tupakkalaki/ohjeistus/käytäntö(?), mikä varjelee raskaana olevaa shishan käryltä. Myös ulkoilmaterassilla. Kattamattomalla. Sen sijaan baarin yökerhossa voi tiinekin tunnelmoida ihan hyvillä mielin, vaikka savukkeiden kiskominen on ihan ok, jopa baaritiskillä.

Eri savua, nääs.

Sama rouva kertoi taannoin tulleensa täällä hätistellyksi lounasaikaan eräästä ravintolasta. Syynä oli mukana oleva 1-vuotias sekä ravintolan anniskeluoikeudet. Ei sovi lasten silmille.

Olin torstai-illalla ensimmäisen kerran täällä ulkona, ravintolassa tyttöporukalla, noin 30 muun suomalaisnaisen kanssa heti auringon laskettua ja happy hour -hintojen astuttua voimaan.

Trinksuilla oli hintaa 25 dirhamia, eli noin kuusi euroa. Alkoholittomien drinkkien lista oli kattava. Drinkki kuin drinkki, siitä saatiin lasiin näyttävä juoma ilman alkoholiakin. Tosin kuittiin oli minullekin lyöty holittomista versioista terästetyn hinta. Todettiin vain, että ehkä henkilökunnalle oli helpompi lyödä kuittiin ”koodi kuin koodi”.

Tilauksen vastaanoton yhteydessä kysyttiin henkkarit. Kyllä, 21 vuotta on tullut täyteen… ID-kortti sullottiin tarjoilijan kansioon ja tätä vasten annettiin koodi, joka tuli ilmoittaa tilauksen yhteydessä. Poislähtiessä maksu oli helppo muistaa, sillä elintärkeä ID oli panttina tiskin takana.

Pöydässä virisi keskustelu alkoholin käyttämisestä ja käyttäjistä Suomessa. Monien jälkikasvu on asunut täällä koko ikänsä. Suomessa lomailtaessa sitten on törmätty puiston penkillä retkottaviin ja nähty terassilla torkkuvia ja metakoivia – ja järkytytty.

Humalaiset eivät ole täällä tavallinen näky. Putkaan voi joutua vain siksi, että saattelee humaltuneen, vastakkaista sukupuolta olevan työtoverinsa taksiin ja poliisi sattuu paikalle. Tuttavan työkaverille kävi näin. Ei täkäläisenä vakiasukkaana ollut tullut hankkineeksi alkoholin ostolupaa. Tästä seurasi herrasmiehelle, joka itsekin oli muutaman lasillisen illallisensa yhteydessä nauttinut, parin päivän putkareissu ja useampi tuhat dirhamia sakkoa. Lisääksi mies piti lunastaa putkasta vapaaksi.

Ylitin itseni ja kotiuduin vasta puolilta öin. Armas aviomies oli vastassa. Jopas romanttista ja uhrautuvaista.

Sponsori ei ollut lainkaan hyvällä tuulella. Syykin selvisi. Kaljulle takaraivolle oli tiputellut huussin katosta vettä kesken kaiken. Purettuaan aamuyöllä liki koko välikaton, oli voinut vain todeta, että ilmastointikoneistohan se siellä valutti kondenssivettä. Oli tihkuttanut iäisyyden, se oli helppo päätellä vettyneistä kattopaneeleista.

Ja btw, mitä vedenkäyttöön tulee, täällä väki käyttää lärvää kohden liki 500 litraa vettä vuorokaudessa. Tätä (vettä vesijohtoverkostoon) tehdään tuloksellisesti merivedestä. Ongelma vain on, että prosessi lämmittää Persianlahden vesiä entisestään.

Vesiogelmiin on kuitenkin löydetty ratkaisu. Aikovat tuoda tänne palan jäävuorta.

http://whatson.ae/dubai/2017/05/yes-people-want-tow-icebergs-antarctica-fujairah/

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s