Sympatiasta selliin

8.6.2017, Hexit-day 359, ramadanin 13. päivä. 

On se hyvä, että sä oot taas kotona, herranterttu totesi aamulla Sri Lankasta palanneelle sponsorille. Kuulin yläkertaan, kun mies miehelle -keskustelu käytiin.

Äiti on ihan mahdoton. Mä tulen täällä hulluks. Se vaan komentelee ja on tosi kiree. 

Missä vaiheessa kehityskaartaan äidinpoika vaihtaa leiriä? Äijäkerhoon, jossa sitten salaa hymistellään ja vaihdetaan merkitseviä katseita, kun naisen logiikka ei avaudu.

Flunssa iski. Viime metreillä. Voi itku. Kaiken olen jättänyt viime tippaan. Lupasin vielä ennen lähtöäni keittiön kaapit putsata ja tyhjentää, pestä jääkaapin, leikata pari pensasta, pestä kylppäreiden seinälaatat… Ja nyt ei liikahda juuri mikään muu kuin räkä ja silmät. Keskivartalo painaa kuin synti.

Olen varmistellut (nalkuttanut!?) että kun läsnäoloni näiden seinien sisäpuolella lakkaa, siippa ei sulkisi kokonaan kesällä ilmastointia asunnon homehtumisvaaran vuoksi. Kyllä. Kosteudesta nahkeat kodit homehtuvat täällä kesäaikaan ihan konkreettisesti, jos ilma ei kierrä riittävästi. 

Ilmastoinnin jatkuva käyttö tietäisi satasia lisää dewa (sähkö/vesi) -laskuun. Ei näyttänyt sponsori iloiselta. Viime kuu kustansi jo viitisensataa dirhamia (n. 125 euroa) enemmän kuin edeltävä. Tosi kalliita, kalliimpia, kuukausia on edessä ainakin neljä. 

Paluu Suomeen pistää monella tapaa epävarmaksi. Tai lähinnä se, palaammeko ja milloin. Pääseekö siippa käymään heinäkuussa Suomessa, ennättääkö pohjolaan ennen perheen iltatähteä?

Kolme viimeistä päivää mediassa on käsitelty Persianlahden alueen nykytilannetta, siihen johtaneita syitä ja seurauksia. Ylevä päämääränä on kitkeä terrorismi Lähi-Idän alueelta. 

Qatarin ja sen kanssa diplomaattisuhteensa jäädyttäneiden valtioiden (UAE, Saudi-Arabia, Egypti, Bahrain, Jemen, Libya, Jordania, Malediivit, Mauritius, Mauritania, Comorit ja Djibouti) välit ovat viilenneet viime päivinä monella saralla.

Täkäläisittäin viimeisimpiä oli ilmoitus, että postilähetykset eivät UAE:n ja Qatarin välillä kulje ja että kaikki rahanvaihtopisteet eivät enää huoli Qatarin rahaa. Täällä olevien qatarilaisten on poistuttava maasta asetettuun määräaikaan (14 vrk) mennessä. Diplomaatit ovat lähteneet jo aiemmin tällä viikolla, lentoliikenne maiden (UAE-Qatar) välillä katkaistu jne.

Uusi laki tai ohjeistus kielsi UAE:n asukkailta, niin lokaaleilta kuin meiltä expateilta kaikenlaisen sympatian, veljeilyn ja tuen Qatarille ja qatarilaisille. Sanktiona on 15 vuotta linnaa ja/tai jopa yli 100 000 euron sakot. Tämä on paljon, ja em. rikos voidaan rinnastaa maanpetokseen. 

Myös sosiaalinen media, ja todennäköisesti myös tavisten blogit ovat kommentteineen suurennuslasin alla. 

UAE:n medioista Persianlahden tilanteesta uutisoivat mm. 

http://www.gulfnews.com

http://www.khaleejtimes.com

http://www.whatson.ae

http://www.lovindubai.com


Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s