Ja lamputkin kattoon!

4.7.2017, Hexit-päivä nro. 385.

Rakas, meillä on uusi koti, tervetuloa! sanoo sponsori lähettämässään videoklipissä. Kierrän hänen luurinsa väityksellä huoneet ja huussit. Etäsuhteen riemuja. Suomessa olisi kilistelty Lehtikuohua (uuttan promilles).

Tadaa, uudessa kodissa, vain n. 200 metriä nykyisestä, on kodinhoitohuone. Nykyisessä huushollissa pesukone ja pyykkikori ovat sijainneet tilanpuutteen vuoksi kirjaimellisesti eteisessä. Tai ”tuulikaapissa”, minne on suora kulku autokatoksesta. Ei imarteleva sijainti sisäänastujaa ajatellen. 

Uusi asunto on päätyasunto, joten se on myös moneen ilmansuuntaan sijoittuvien ikkunoidensa vuoksi valoisa. Takapihalle vievän oven saa jopa lukkoon.

Naapurin istutusten ansiosta meidän uusi pihamme on varjostettu. Kornia, Suomessa arvostaisin etelään avautuvaa ja aurinkoista pihaa, Dubaissa on luksusta, jos pihalla on varjoa. Ja jos ei niin paahda, näkyy se numeraalisesti myös sähkölaskussa.

Myös asunnon pohjaratkaisu on nykyistä toimivampi. Neliöitä on pari lisää, mikä helpottaa kasvanutta tilantarvetta.

Puutarhuri ei ”muuta” kanssamme, sanoi sponsori. Tulee joku toinen. 

Eihän se nykyinen ehkä kaikkein oma-alotteisin ja huolellisin ole, mutta ainakin tuttu ja turvallinen, toimintatavoilleen uskollinen. Nurmikko nro. 2 tekee sekin hidasta kuolemaa. Hiekoituksen piti estää. 

( EDIT: Miksi minulle sitten on niin tärkeää ”tietää”, minkänäköinen henkilö pitää hallussa pihaporttimme avaimia ja kuka nurmikkoa kastelee?)

Uutisissa on tämän tästä 5-12-vuotiaisiin poikiin kohdistuneista rikoksista, kuten autoon houkutteluista, suuteluyrityksistä, väkisin koskettelusta, raiskauksista ja jopa kidnappauksista.

On kuvottavaa, että aikuiset miehet katselevat sinisilmäistä pikkupoikaa kuin saalista tai nikkailevat tälle silmää. Näin on tapahtunut kahdesti ostoskeskusreissulla, kun sponsori ei ole ollut mukana. Ja kyllä, tämä irstas tuijotus eroaa tavallisesta perusystävällisyydestä.

Edellä mainituista huolimatta Arabiemiraatit on (turistille) maailman turvallisin maa -listauksen top 5:ssa. 

Ei liki 11-vuotiasta pitäisi noin kovasti holhota, muistuttaa siippa, joka ei ole toipunut ilmoituksesta, että tulevalle perheenjäsenelle hankitaan konttauskypärä. Perusteluina on tilastofakta, jonka mukaan lapsi on geeniperimältään koheltajien aatelia. 

Totta, Suomessa lapset ovat omatoimisempia ja vapaampia.

Olen myös hiukan hysteerinen koulumatkojenkin suhteen, sillä olemme olleet useammankin kerran liikenteessä läheltä piti -tilanteissa.

Minä ja vauva palaamme Suomesta Dubaihin vasta viikkoja sponsorin ja herrantertun jälkeen, joten mm. kouluun kulkemisen kanssa lapselle tulee kertaheitolla lisää vastuuta omasta turvallisuudestaan.

Tekisi mieli kirjoittaa, että odotan uuteen kotiin muuttoa, mutta sponsorin mieliksi en kirjoita. Hän on se, joka joutuu muuttamaan, minä tahdon verho-ostoksille. Jee, Dragon Martiin!! Siellä myydään maailman överimmät Kiinassa valmistetut blingbling-kattokruunut.

Semmoinen meille!

Edellyttää tietysti, että kattorakenteet kestävät. Nykyasunnossa ei uskallettu edes kokeilla, pelkät hehkulamput kun todetusti ovat olleet kiinni ajatuksen voimalla. Ne(kin) ovat pian uuden asukkaan murhe.

Lykkyä pyttyyn.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s