Poralla putkeen

23.7.2017, Hexit-päivä mallia 404. 

Dubaissa eletään Antamisen vuotta. Year of Giving on puolessa välissä.

Viimeisin näkyvä tempaus oli, kun Dubaissa jaettiin männä viikolla kaduilla, asemilla ja rannoilla satoja sateenvarjoja jalankulkijoille maksutta. Varjojen avulla pyritään helpottamaan ihmisten oloa ja auttamaan suojautumisessa aurinkoa sekä kuumuutta vastaan. 

Kuluvaan viikkoon on mahtunut vettä ja matalapainetta, mutta myös käsittämätöntä tuuria, jonka kohdalle osumiseen on pakko tarvita korkeimpia voimia.

Vettä on sadellut ihan konkreettisesti, niin Suomessa kuin Dubaissa. Kummassakaan ei tähän vuodenaikaan pitäisi, ainakaan näin paljon.

Vaimolle kylpyhuoneeseen ”kääntyvää peruutuspeiliä” (eli oikealle korkeudelle kiinnitettyä peilikaappia) asentaessaan siipan iskuporakone lävisti kaakelin ja harkkoseinän lisäksi myös vesiputken. Vettä ennätti suihkuta täydellä paineella jonkin aikaa ennen kuin sponsori pääsi könkkäämän kerrosta alemmas muuttamisesta tukeiksi turvonnein polvin sulkuventtiilille.

Vanhat urheiluvammat eivät armoa anna.

Hotellikeikkahan hallitsemattomasta nestepurkauksesta tuli. Perjantai kun on pyhä, eikä putkimiestä saati -firmaa paikalle saa kuin ehkä toteamaan katastrofin laajuuden. Varsinaiset korjaustoimenpiteet suoritetaan työviikon aikana.

Samaan aikaan, kun sponsori kärvisteli putkirikon aiheuttaman jäätävän kututuksen kanssa hotellissa, allekirjoittanut lepäili koto-Suomessa sairaalassa päivystyspotilaana. Olisin ollut ihan valmis jo ryhtymään hommiin, mutta käskivät pidätellä vauvaa vielä pari viikkoa.

Säikähdyksellä selvittiin, vaikka ensimmäiset testit osoittivat, että elimistön pH on enemmän kuin pitäisi, mikä viittaisi siihen, että munuaiset eivät toimi. Testattiin lisää. 

Luonto on ihmeellinen. Minä ja liki 40-vuotias kroppa lahoamme ympärillä, vauva tuntuu porskuttavan. Toivottavasti jään henkiin, kun H-hetki koittaa.

Alkuviikosta etsittiin sponsorin saattohoidossa Suomessa olevan sukulaismiehen jälkikasvua Amerikasta. Heitä on yritetty tavoittaa sosiaalisen median ja internetin avulla aiemminkin, tuloksetta. Etsityistä henkilöistä ei tiedetty muuta kuin nimet, syntymäajat ja osavaltio, jossa he ovat tuoreimman tiedon (vuosia vanhaa) mukaan asuneet.

Etsintäilmoitus julkaistiin myös Facebookin Finnish People Living Abroad -ryhmässä.

Sitten tulee tapahtumaketjun osuus, jota järki ei tahdo käsittää: muutama tunti vanhan musta-valkokuvan julkaisun jälkeen yhteyttä siipan siskoon otti Amerikassa työskentelevä suomalaismies, joka ilmoitti tuntevansa toisen etsityistä henkilöistä.

Amerikassa asuu about 400 miljoonaa (!!) ihmistä. Vuosittain katoaa ja karkaa tuhansia, joita ei koskaan löydetä, vaikka isolla koneistolla ja tarkkojen tuntomerkkien sekä taustatietojen avulla etsitään. Sitten n. 6600 suomalaisen fb-ryhmästä, johon kuuluvat asuvat ympäri maailmaa, eivät yksin Jenkeissä, löytyy henkilö JOKA tunnistaa kuvasta tuttunsa ja ottaa tähän oitis yhteyttä. Ihan vain auttaakseen.

Talvisodan henki asuu syvällä.

Asiaa tietysti helpottaa, että henkilöt halusivat tulla ”löydetyiksi”, eivätkä he ole syrjäytyneet työelämästä ja/tai yhteiskunnasta. Silti tätä muutamien tuntien aikana tapahtunutta on vaikea ymmärtää. Etsityt sukulaiset eivät puhu suomea, tapaile suomalaisia tai ole edes käyneet Suomessa. On sangen hämmästyttävää, että heidät löydettiin juuri suomalaisten Facebook-ryhmän avulla. 

Kohtalo on ihmeellinen. Vain vuorokautta myöhemmin sukulaismies menehtyi. Tärkeintä varmasti on, että vuosia aiemmin katkennut yhteys saatiin viime hetkellä punottua, vaikkakin ohuin langoin. Jäljelle jäävien tehtävänä on kutoa loput. 

Elokuusta onkin tulossa kiireinen. Almanakassa on jo taloyhtiön maalaustalkoiden, hautajaisten ja häiden lisäksi firman juhlat ja kummilapsen syntymäpäivät. Jossain välissä pitäisi synnyttää ja järjestää lähisuvulle ristiäiset. 

Kiirettä pitää. 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s