Ja niin sammui Skype

3.1.2018, Hexit-day 567. 

Hyvää uutta vuotta expatit ja muut, toivottavat paikalliset kaksi puhelinyhtiötä. Muita (puhelinyhtiöitä) ei ole. Samalla ne ilmoittivat, että myös maksuttomana viestintävälineenä tunnettu Skype on pannassa ja siirtyy samaan ö-mappiin kuin muun muassa WhatsApp- ja Messenger-puhelut. 

En tiedä tarkalleen, koska tämä tapahtuu, mutta ainakin vielä eilen siipan toimistosta oli pidetty yhteyttä ulkomaailmaan em. videopuheluiden avulla. 

On etsittävä jotain korvaavaa. Lokaalit operaattorit ovat ottaneet käyttöön Botimin. Tarjolla on ollut jonkin aikaa myös C’me. Neva hööd.

Palvelu maksaa n. 12,5 euroa kuukaudessa yhdeltä tai vaihtoehtoisesti 25 euroa koko perheeltä. 

Viime kuukaudet koen ilman Skype-yhteyttäkin olleeni kotini vanki. En siipan enkä vallitsevan kultturiin tai uskonnon takia. Ihan vain siksi, että herttainen lapsemme on sylimallia ja vihaa rattaitaan. 

Muutamia kertoja olen syksyn aikana käynyt The Vauvan kanssa ostoskeskuksessa lenkillä. Siinäpähän sitten ihmettelevät, miksi lykin hypermarketin ostoskärryissä turvakaukalossaan tönöttävää vauvaa. Puoltava metallihäkkyrä on kieltämättä aika poikkeava, jos vertaa aitonahkaisiin trendikärryihin, joita ostoskeskusten marmoroiduilla käytävillä lipuu. Mutta lapsi viihtyy.

Mainittakoon, että The Vauvaa ei saa vieläkään istuttaa ja rattaiden vaakataso ei kelpaa. Tästä syystä turvakaukalo on noussut arvoon arvaamattomaan. 

Lintuinfluenssan vuoksi valtioon asetettiin tuntikielto kaikelle lihalle, lihatuotteille ja munille Venäjältä. 

Ranskalaisessa kananmunapakkauksessa tuli irrallinen ohjeistus munien ostoon ja käyttöön. Luomuna myytävät munat on varustettu leimalla, jonka mukaan tuote on käytettävässä kuosissa kolmen kuukauden ajan. Sen sijaan ohjeessa munat kehotettiin aina käyttämään viikon sisällä hankinnasta. 

Vaihdoimme vuotta suomalaisperheen vieraina pilvenpiirtäjän 55. kerroksessa. Olihan maisemat, korkeanpaikankammoisellekin. Sponsori oli aivan hohteessa roikkuessaan kaitteen yli kameroineen. Että hirvitti. Pyysin laittamaan kameranhihnan niskan taakse. Kallis kamera. Aviomies ei ole enää niin pantteri kuin miksi hän itsensä kuvittelee.

Korkeasta paikasta innostuin sen verran, että haastoin täällä asuvat tuntemani Suomi-naiset portaisiin. Tavoitteena on, että huhtikuun puolessa välissä kiivetään sakilla jokun pilvenpiirtäjän huipulle, 40.-80. kerrokseen.  Tyyli on vapaa, hissi alastuloa varten. Aikaa on kehittyä viisi kerrosta per viikko -tahdilla.

Vaihtuneen vuoden kunniaksi testasin oman lähtötasoni ravaamalla kotimme kerrosten väliä. 10 kertaa ylös-alas onnistui, viidennen jälkeen aloin epäillä, tai ehkä naapuri alkoi, että joku on laittanut lehtipuhaltimen huutamaan rappusiin.

Jäin henkiin. 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s