Pahaa silmää

21.1.2018, Hexit-day 585

Kuvittele tilanne: kaksi ihmistä lähtee Ikeaan, toinen mielellään toinen ei. Toinen on selvittänyt etukäteen kaikki killer alet, toinen aukioloajat, jolloin on vähiten porukkaa liikenteessä.

Se tunne, kun on kierretty 3/4 Ikeaa, ollaan loppusuoralla ja Mr. Tuskanhiki kysyy, onko lappu mukana. Mikä lappu? Se, missä on monta riviä 8-numeroisia koodeja ja hyllypaikkoja itsenoutovarastoon.

Ikea-episodista ei seurannut mitään. Kävi ilmi, että jossain välissä kontrolliorjentoitunut aviomies oli varmuuden varalle opetellut koodit ulkoa.

Tällä päivämäärällä aikoinaan teimme kirjallisen sopimuksen yhteisestä tulevaisuudesta: 40 vuotta ja viisi optiovuotta.

Sopimusluonnosta ei löytynyt netistä eikä naistenlehdistä. Kirjoitimme sen itse. Sponsori pelkää katu-uskottavuutensa menettämistä, joten lupasin olla kertomatta kenellekään, kuinka pehmo hän oikeasti, ei aina, on.

Ei esimerkiksi silloin, kun pankkivirkailija oli jättänyt kertomatta viivästyksistä. Oli vain rahastanut tilatusta asiakirjasta, ja kun siippa sitä sitten sovitusti hakemaan, sai kuulla maksaneensa liian vähän ja prosessi oli keskeytynyt. Pitäisi odotella kolme päivää lisää. Syynä oli 5% vat (alv), jota pankin järjestelmä ei osannut kuulemma laskea oikein.

Poks… poks…

Onneksi kadun toisella puolella oli Tim Hortons, niin kuin vähän joka puolella täällä on. Sponsori kävi siellä tinaamassa tuopin kahvia sekä laskemassa paineita – ta-daa!; sillä aikaa prosessi oli surissut kolmen päivän edestä ja tilattu kaavake odotti valmiina.

Optiovuodet tarkastetaan vuoden välein. Se on ihan järkevää, sillä kun aikanaan olemme olleet 40 vuotta yhdessä, on hyvin paljon mahdollista, että ainakin toinen on jo hiukan heihei.

Hetken jo luulin, ettei avioliittomme näe edes seuraavaa vuosipäivää. Joulukuiset rutiiniverikokeet paljastivat, että allekirjoittaneen kaikki maksa-arvot huitelevat sadoissa.

Pikalähetehän siitä Suomeen seurasi.

Tammikuinen sairaalarundi paljasti, että vaikka maksa voikin huonosti (on voinut jo melkein 20 vuotta) ei vatsassa ole ainakaan syöpää. Edelleen odotamme joidenkin kokeiden tuloksia.

The Vauva tahtoo koko ajan ja kaikenlaista. Paluulennolla Dubaihin hän tahtoi taas kovin ja päätyi takarivin tätien hellään huomaan. Menomatkalla arpaonni oli suonut vierustovereiksi Railin ja Marjatan, jotka niin ikään viihdyttivät ipanaa.

Se on hyvä se, sillä suomalaisilla on usein tapana vain antaa pahaa silmää. Jos ei muuten, niin lentokoneessa. Siinäpä sitten koitat keksiä paikallasi äänettömiä sirkustemppuja ja pyöritellä puutuneita jäseniä, kun sylissä muljaava kersa on ilmoittanut about 200 ihmiselle, ettei aio leikkiä kuollutta kuutta tuntia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s