Kukoistava arki

22.2.2018, Hexittiä takana melkein 617 päivää.

Jos mies perjantaina aamuna iloisesti ilmoittaa vievänsä perheensä vuorokaudeksi rentoutumaan hotelliin n. 1,5 tunnin ajomatkan päähän ihan muuten vain, niin ensimmäiseksi tulee mieleen, että hän on saanut selville kuka tölvi peltilehmän kylkeä työpaikan parkkipaikalla ja pakeni sitten paikalta.

Esiteinin riemulla ei ollut rajaa, kun kuuli, että on ilmainen nettikin. Viis puitteista.

Miksi Ras al Khaimah?

Sponsoria poltteli Jebel Jais -vuorelle Toro Verde -firman virittelemä maailman pisin köysirata. Kas, samoilla suunnilla hotellin kanssa. Melkein.

Ja sinne me sitten kiipesimme. Autolla. Kun vastaan pyyhki vuorenrinnettä McLaren, totesimme, että ihan kärrypolusta ei voi olla kyse. 3-kaistainen strada olikin siinä määrin tasokas, ettei tarvinnut rotkonpohjia reunaviivalta katsella. Oli osittain katettuja levikkeitä maisemien ihailuun, jopa vesivessoja.

Jebel Jais on suosittu kaiken maailman retkeilijöiden ja kiipeilijöiden keskuudessa. Mistään pikkunyppylästä ei ole kyse.

Ennen kuin pääsimme varsinaiselle nousuosuudelle, meidät pysäytettiin tiesululla. Minä ennakoin ryöstöä. Sen sijaan suojaliivimies antoi meille A4:n ja ison mustan jätesäkin, sekä esitti pyynnön, että kaikki jätteet säkkiin. Lapusta löytyi lisäohjeita.

Hyvä RAK!

Aivan kopioitavissa oleva idea, ihan vaikka Nuuksioon tai kaikille Suomen kesäfestareille. Tiesululla roskasäkin jakelijan palkka on mitätön siihen nähden mitä maksaa (rahana ja luontoarvoina) paikkojen siivoaminen.

(Ras al Khaimahin emiraatissa ollaan otettu uudet keinot pulskistumisen suitsimiseen. Taistoon lihavuudesta johtuvia terveysongelmia vastaan käydään rahalla. RAK julisti kampanjan, jonka aikana pudotetuista kiloista maksetaan laihtujalle 500 dirhamia, eli n. 125 euroa/miinuskilo.)

Hyvä RAK!

Siippa töräytti vaijerin varassa n.1,6 km korkeudessa partakarvat väpättäen 2,8 kilometrin matkan hetkessä, me herrantertun ja The Vauvan kanssa odotimme alempana parkkipaikalla niskat kenollaan kaikkiaan kolmisen tuntia katseet taivaalle luotuina. Kyllä, valmistautuminen ja pikakoulutus vuoren huipulla sekä paluukuljetus veivät kaikkiaan kolmisen tuntia. Pitipä siipan allekirjoittaa ennen laskuaan soppari, jossa ziplinea operoiva yritys vastuuvapautettiin mm. laskun mahdollisesti aiheuttamista henkisistä vaurioista.

Onneksi oli eväitä matkassa. Kuvattiin varmuudeksi jok’ikinen laskija, joka viuhahti ylitsemme. Paljon ei kameraan osunut. Sponsori oli varautunut, että missaisimme hienon hetken ja oli vuokrannut laskun ajaksi go pro -kameran.

Saadun todistuksen mukaan sponsori on köysiradan 370. laskija.

Dubain pakokaasujen ja hiekkapölyjen jälkeen vuoristoilma oli ihanan raikasta ja taivas sininen.

Vakkaripuutarhurimme Hussain lähti Pakistaniin vuosilomalle ja tilalle tuli joku muu. Joku Muu on pienikokoinen mies, joka yskii karmivasti. Yksi kaunis päivä hän keksi järjestellä pihan sohvaryhmän ja siinä sivussa pesi polkupyöränikin. Mutta rouva, etupiha ei voi näyttää tuolta, jos tulee vieraita.

Joku Muu -puutarhuri teki hommansa, myyntityön, huonosta englanninkielestään huolimatta niin taitavasti, sillä pian huomasin tekeväni hänen kanssaan kauppaa 72 :sta kukasta ja kuudesta pensaasta. Ja parista tukihässäkästä, multasäkeistä…

Btw, se, mitä täällä myydään mustana multana, on aika kaukana meikäläisten mullasta. Biolanit, kekkilät, vapon turpeet tms. ovat laatukamaa. Näissä säkeissä on kokkaretta ja juurenpätkää.

Kun kasvilasti sitten saapui, Joku Muu ehti peitellä hiekkaan kolme pusikkoa, ennen kuin menin pyytämään, että kuoppaan laitetaan myös vettä. Sanoin, että juuret eivät saa kuivua, johon hän, että hyväähän tämä hiekka, kun on kylmääkin. Vahdin letku kourassa ja The Vauva kainalossa, että pusikot saivat vettä. Puutarhuria nyppi.

Ja mitä tulee 72 kukkaan… kaivoin kolmasosan ylös ja suoristin rivit.

Muuten menee mukavasti. Olen saanut kertoa maailmalle kaivaneeni lapparilla vähän hiekkaa. Jei.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s