Toisellekin vaimolle Patrol

13.3.2018, Hexit-day 636.

Ajattelin kirjoittaa 1,5 vuotta Dubaissa -päivityksen. (Hexit-laskuri alkaa pari kk:tta aiemmin.) Tajusin, että 10. päivä oli ja meni. Kun oikein laskin, tajusin olevani päivityksineni kanssa myöhässä yli kuukauden.

Mihin tämä aika menee? Lapsikin konttaa jo melkein. Ainakin sen verran, että onnistui möyrimään päiväunilta herättyään itsensä sohvalta kivilattialle – tuolibarrikadeista huolimatta. Onni oli paksu matto. The Vauvan on täytynyt ottaa myös vähän käsillä vastaan, sillä kopsahdustakaan ei kuulunut, vaikka istuin kolmen metrin päässä. Niska ei katkennut, eikä mihinkään noussut kuhmua, joten hyvin kävi.

Viikonloppuna olimme veneilemässä. Dubaissa lomailevien tovereiden ansiosta sponsori innostui vuokraamaan meille jahdin kippareineen pariksi tunniksi. Toisin kuin kuvitella saattaa, merelle kyllä pääsee, kun viitsii tutustua tarjontaan, uuden karhealla paatilla ”alle 200 euroa/tunti”. Ja kun tämän sitten jakaa useampaa aikuisnuppia kohden, summa on ihan siedettävä. Paljon vähemmän kuin sisäänpääsy Dubain vesipuistoihin tai kahden aikuisen kostea bileilta ravintolassa Suomessa.

Parissa tunnissa ennätimme kiertää Palmusaaren, sen isomman. Toista palmunmuotoista saarta ei ole rakennettu kuin osittain ”rungon” osalta. Siitä huolimatta em. saarirakennelma kyllä näkyy karttapalveluissa valmiina. Näiltä osin karttojen päivittyminen lienee tapahtunut viime vuosikymmenellä.

Herrantertulla on meneillään tiukka kuukausi. Hän käy ala-asteen viimeisintä. Vuosi on tärkeä ja se päätetään ”exhibitioniin”. Ryhmissä valmistellaan lopputyötä, jonka aiheeksi pojat valikoivat ylevästi otsonin.

Wikipediaa ei katsota hyvänä tietolähteenä, eikä alakoulussa oppikirjoja ole. Apuun riensivät somen kautta allekirjoittaneen opettajatoverit, jotka lähettivät luettavaksi mm. otteita Suomen oppikirjoista. Pystyy penska sitten opiskelemaan faktat virallisista tietolähteistä.

Naapurissa puhaltavat muutoksen tuulet. Saudien nuori kruununprinssi on pistänyt luudan heilumaan. Joitain viikkoja sitten hän siivosi kaduilta kymmenittäin mieltään osoittavia prinssejä. Näillä oli mennyt kuppi nurin, kun valtio ilmoitti, että heidän on itse alettava maksaa elämisestään. Tähän asti valtio on kustantanut sadoille prinsseille vedet ja sähköt, ellei kokonaan, niin suurimmaksi osaksi ainakin.

Nyt naiset voivat erotilanteessa saada lapsensa huoltajuuden. Saudeissa. Uudistus on valtava ja koettelee varmasti islaminuskoisen valtion yhteiskuntarakenteita.

Sen sijaan täällä valtio on ryhtynyt parantamaan paikallisten elintasoa toisella tavoin.

Tähän saakka suurin osa lokaaleista ei ole käynyt töissä. Syitä on monia. Elinkustannukset kuitenkin laukkaavat sitä tahtia, että valtio päätti ratkaista samalla myös ongelman alati kasvavan naimattomien naisten joukon suhteen: miehille ryhdytään maksamaan lisää tukiaisia, jotta he voivat ottaa toisen vaimon ja tarjota hänelle vastaavat fasiliteetit ja elintason kuin ykkösellekin.

Lisäksi valtio päätti alkaa vaatimaan kaikilta maassa toimivilta tahoilta, niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla, että rekrytoidessaan näiden on tarkastettava onko avoimeen työpaikkaan mahdollisesti halukasta tai pätevää emiraattia tyrkyllä. Jos on, työlupaa ei muille em. toimeen myönnetä.

Btw. ramadan alkaa näillä näkymin 17. toukokuuta, ilmoittivat tähtiä tulkitsevat viisaat itämaantietäjät.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s