Riistäjävaimo

15.3.2018, Hexittiä 638 päivää.

Suuressa rakkaudessaan ( =kyllästyi silittämään itse) sponsori hommasi meille ”toistaiseksi voimassa olevan” viikkosiivouksen. Tyttö (En dissaa, en ole rasisti. Olen häntä vain 15 vuotta vanhempi. Ehkä) tulee kerran viikossa, imuroi, pyyhkii pölyt, moppaa ja silittää. Alle kympin tunti -taksalla. Summa on täkäläisittäin ihan normaali.

Herrantertun mukaan sängynpeitto ”ei ole ikinä ollut näin sileänä” kuin hänen käyntinsä jälkeen.

Tunnen iloa siististä kodista, ja samalla poden syvää syyllisyyttä. Kyllä muiden vauvojen yöpätkää nukkuvat äidit silittävät pari koneellista niks naks sekä luuttuavat kodin 2-3 kertaa viikossa. Ukkonsakin pitävät kylläisenä. Sinä samalla tietysti viihdyttävät kuopusta ja bloggaavat kauniista kodista tai resepteistä.

Ja rakentavat kuormalavoista divaaneja, kuivatuista ylppäriruusuista jäälyhtyjä, kalkkimaalaavat, lukevat Finlandia-teoksia, leipovat myyjäisiin piparitaloja. Heillä on aina tukka kivasti ja pussittomat silmänaluset.

Ja mitä kalkkimaalaamiseen tulee, en kannata. Seinästä lähtevät maalit, kun vähän erehtyy nojailemaan.

Olen luopunut jo liki kokonaan aivojen tahmautumisen vuoksi blogin kirjoittamisesta. Pyykkään ja siivoan irvistellen. En silitä, vaikka naimisiinmennessä lupasin. Paukut eivät riitä iloiseen pölyjen pyyhintään, etenkin kun asunto on kuin valkoisella pas..pölyllä kuorrutettu, kun erehtyy jättämään takaoven tunniksi-pariksi tuulisena päivänä auki.

Ja minähän unohtelen. Kerron samat jutut moneen kertaan. Kun sponsori on useamman kerran joutunut tekemään kuuden kilometrin U-käännökset varmistaakseen kahvinkeittimen virtakatkaisijan asennon, hän on ryhtynyt tekemään sen automaattisesti.

Pyysin, että jos mies tahtoo tuoda kukkia, hankkikoon hyvän silittäjän. Ja kyllä, neljä tuntia siivousta kustantaa vähemmän kuin kimppu leikkokukkia.

Eilen hän sitten tuli. Ihana, hymyilevä tuulahdus jostain idästä. Hän kertoi olevansa Bhutanista. Muistelen lukeneeni sen nimisestä kaasusta.

Google tiesi, että Himalajalla sijaitseva valtio on yksi maailman köyhimmistä. Telkkarilähetykset sallittiin vasta 1990-luvun lopulla jalkapallon MM-kisojen takia.

Hänen jälkeensä jää kiiltävä koti. Minusta tuntuu riistäjältä. Jos ei huonolta äidiltä, niin vaimolta kumminkin.

Ps. Helsinki-Vantaan lentoasemalta tutuksi tulleet ”unimunat” ovat täällä. Shoppailija voi ottaa välihuilit Dubai Mall:ssa. Tämä hyvä. Rahanmenosta ahdistuneet sponsorit voi viedä päiväunille, jos liikaa kourii sydänalasta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s