Suorana ympäri vuoden

6.5.2018, Hexit-päivä 690.

Hankin sitruunapuun taimen, jonka herranterttu yhdessä italialaisen ja japanilaisen luokkatoverinsa kanssa istuttivat pihaan osana alakoulun päättötyötä. Tekivät samalla videoklipin työskentelystään. Tätä videota on tarkoitus näyttää exhibition-ständillä keskiviikkona. Tuona päivänä kaikki koulun toistasataa 6.-luokkalaista esittelevät ryhmissä projektejaan. Jännittää kovin lapsen puolesta. Jospa saisin sponsorin mukaan ruokatunnillaan henkiseksi tueks(en)i.

Muutama viikko iisimpiä päiviä ja sitten alkavat loppukokeet. Niitä riittää parille viikolle. Voi lasta, en muista, että yläasteen viimeiselläkään olisi jotunut tekemään samaa määrää koulutöitä kuin mitä 11-vuotias puurtaa.

Vajaan parin viikon kuluttua alkaa pyhä kuukausi ramadan. Suurin osa ruokapaikoista sulkee kokonaan tai osittain. Tämä tarkoittaa, että niissä on vain rajoitettu alue, jossa sermien tai verhojen takana ennen auringonlaskua tarjoillaan, tai että syötävää voi ostaa vain mukaan.

Mitäs jos minäkin alkaisin tutkivan journalismin nimissä paastolle? Kestäisikö kroppa ja pää, puhkeaisiko moisesta verensokerikimpoilusta sukurasite-diabetes? Sponsori totesi, että allekirjoittaneen luonteen lujuudella se tarkoittaisi, että yöt menisivät todennäköisesti mättämiseksi.

Niin se tuppaa menemään muslimeillakin. Muistan lukeneeni lehtiartikkelin, jossa oli todettu paastoajien syövän kahta kauheammin, kun siihen saa luvan.

Tulemme kesäksi Suomeen. Sääolosuhteiden välistä eroa voi lieventää vaikka käymällä Sharjahissa avatussa sadehuoneessa sitä ennen. Tilaan on luotu olosuhteet ja äänimaailma, jossa voi kokea olevansa vesisateessa. Ainoa ero on, että sade-elämyksestä pitää vähän maksaa ja että feikkisateessa ei kastu.

Lokakuussa Dubain ja Helsingin välissä alkaa liikennöidä kolmaskin lentoyhtiö. Toisin kuin finski ja norski, Flydubai lentää reittiä ympäri vuoden.

Tämä tiennee sadeinstallaatiolle konkurssia. Livesateen lisäksi öljykenttien väelle voisi markkinoida Suomesta semmoisia erikoisuuksia kuin yli 50-asteiseksi lämmitetty sauna, metsä- ja melontaretket, hiljaisuus, keppiheppailu, mahdollisuus mansikan itsepoimintaan, kesäteatterit ja vaikka kierros Lohjan Tytyrin kaivoksessa. Kovaa elämyskysyntää voisi olla myös asiointi itsepalvelutiskeillä.

Pitäisköhän ruveta myymään Suomen hienouksia arabeille ihan tosissaan?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s