Sponsori paineputkessa

2.12.2018, hexittiä 883 päivää. Uae:n 47-vuotissynttärit.

Se tunne, kun avaa somen siinä ryystäessään aamukahviaan, sponsori keittää valmiiksi sen minulle joka aamu, ja näkee aviomiehensä konttorin täynnä ilmapalloja. Siinä se korkkaa kavereidensa hankkimaa hienoa tekstillä varustettua kakkua.

Voi Persia.

Sillä on synttärit.

Siinä sitten yrität paikkailla koko loppupäivän. Taksi alle ja ostarille etsimään lahjaa. Pakistanilainen taksisuhari vääntää puukkoa kyljessä ja vakuuttaa, että heidän kulttuurissaan ei juhlapäiviä unohdella. Hiukan emmittyään hän toteaa, ettei syynä moiseen leväperäisyyteen ole ehkä kuitenkaan uskonto, vaan ennemminkin meikäläisten kulttuuri.

En usko, sillä sponsori kyllä muistaa merkkipäivät.

Oli siitä jo puhuttu, lahjasta. Hän pääsee hyväksi todetun aihion mukaan ”lentämään”. Viime vuonna zipline, tänä vuonna paineilmaputkihässäkkä. Vertikaalinen tuulitunneli tai jotain.

Koska minulla ei ole luottokorttia, sponsori sai tilata lahjansa itse netistä ja päättää, milloin hän haluaa suorittaa.

Paikaksi valikoitui InFlight-lentokeskus, maailman suurin jollain sektorilla. Minuuttitaksa ei ollut huima, noin 50 eurolla pääsi lepattamaan tuubiin kolmeksi minuutiksi.

Reissu oli onnistunut, sillä paluumatkalla sponsori suostui pysähtymään Outlet Malliin, vaikka oli yleinen vapaapäivä valtion 47-vuotisjuhlallisuuksista johtuen.

Aiomme viettää joulun täällä. Päällimmäinen syy on se, ettei meillä ole omaa kotia Suomessa, ja lennot, hotellien hinnoista puhumattakaan, ovat joulun aikaan melko makeat. Paikasta toiseen singahtelu tämänkin kokoisella sakilla tietää tuskaisia kilometrejä autossa, Etelä-Suomen rähmäkeleissä, yöpymistä milloin kenenkin nurkissa, aikataulujen veivaamista.

Tänä jouluna emme liiku. Nökötämme pihakeinussa. Vietetään ihka ensimmäinen joulu ihan vain keskenämme. En tiedä mitä siitä tulee, sillä sponsori ei pääse saunaan eikä saa kinkkua, pakastimessa ei ole Sunnuntain piparitaikinaa, illallislautanen huutaa Aura- homejuustoa, lanttulaatikkoa, graavilohta ja Fazerin Sinistä.

Kauneimmat joululaulut -tilaisuus on (ensi viikolla) pöljästi toisella puolen kaupunkia yhtä aikaa, kun Finnish Business Councilin -pikkujoulukarkelot, ei siis laskeuduta jouluun perinteisen kristillisesti.

Mutta meillä on joul… puutarhavalot. Neljän vuoden väännön jälkeen sponsori antoi periksi. Siinä on joulun ehkä jaloin lahja.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s