55000:n miljonäärin Dubai

15.12.2018, 896.s Hexit-päivä.

Onko teillä jokin hätänä, kysyy rouva naapuri Pakistanista, kun autokatoksemme edusta on täynnä autoja. Ei laisin, nyt on suomirouvien jumppakerhon kokoontuminen.

On kuulemma ollut niin hiljaista viime aikoina. Joo varmaan, aamullakin vauva karjui tunnin, niin että tienoo raikui. Ja vähän joka päivä. On aika vahva luonne. Desibelit nousevat, jos hommat eivät suju.

Hän (naapuri) nostaa mustaa abayaansa, kertoo olevansa menossa treenaamaan. Hänellä on mukanaan ystävä, kokomustaan hunnutettu hänkin. Te voitte tulla meidän kanssa, kutsun. Kyllä pihaan kuntopiiripisteitä mahtuisi. Eivät sitten tällä kerralla kumminkaan.

Ei meillä ollut hätää puolta tuntiakaan myöhemmin, kun ipana löysi rouva personalrainerin autonavaimet ja painoi avaimenperän ”Panic”-nappulaa. Selvisi, että auton saa yhdellä klikkauksella huutamaan ja vilkkumaan kuolemaa, eikä paniikki sammu yhdellä napinpainalluksella. Onneksi naapuri oli jo kuntosalireissullaan.

Sponsori sen sijaan totesi Omanista käsin, että häntä arveluttaa poistua mihinkään maan rajojen ulkopuolelle, sillä heti on täysi katastrofi talossa. Viimeisen työmatkan aikana päästiin melko vähällä, paitsi että kompuroin rappusissa, rämähdin lapsiportin päälle, mikä luonnollisesti antoi periksi ja vääntyi luonnottomaksi. Kasan alimmaiseksi jäi rappusten alapäässä odottava The Vauva, joka lensi selälleen kivilattiaan. Myöhemmin samana päivänä hän juoksi lähiostarilla päin lasiseinää. Samaan päivään mahtui myös kanttariin osunut alumiinivanne ja muita pikkuharmeja, kuten teinihkön pahasti ärtyneet ikenet. Korvaako vakuutuksemme hampaita? Ei.

Mutta korvasi silmäspesialistin itsenäisyyspäivänä, kun suomenlippujen kanssa elämöinyt ipana lykkäsi kepillä silmään. Allekirjoittanutta. Arvosteltiin Linnassa juhlineet ja odoteltiin sitkeästi seuraavaan aamuun, mutta kun silmä ei lakannut vuotamasta ja turposikin niin ikävästi, lähdimme lääkäriin. Tutkimus oli perinpohjainen. Silmään oli tullut haava. Onni oli, ettei lippukeppi lävistänyt koko silmämunaa.

Voisitteko koittaa pysyä hengissä edes siihen asti, että pääsen kotiin, pyysi sponsori.

The New World Wealth’s raportti on julkaistu jokin aika sitten. Listalla oli useita täällä asuvia. Siis ei täällä aavikon laidalla, vaan Dubain Emiraatissa.

According to New World Wealth, there are approximately over 55,000 HNWIs with $1 million-plus assets, 2,590 multi-millionaires with $10-million assets and 10 billionaires who have made the emirate as their home.

Reilusta kolmesta miljoonasta asukkaasta ylipäätään (dollari)miljonäärejä on raportin mukaan yli 55000, mikä on noin 1,8 % koko emiraatin väestöstä. Läheisten tekojärvien toisella puolella Emirates Hills’ssä majailevat lähimmät. Se on mukavaa se.

Ollaan niin kuin melkein sukua julkkiksille.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s