Paavi tulee, oletko valmis?

3.2.2019, Hexittiä elettynä 946 päivää. Ilma on paskaisen harmaa. Jos on pakko olla ulkona, niin hengityssuoja tai huivi ei ole tänään huono idea. Jyrisee.

Ilmanlaatuindeksi Air Mattersissä näyttää melkein 200:n lukemaa ja kehottaa pysymään sisällä epäterveellisen ilman vuoksi. Kaatosade olisi pelastus, se hakkaisi hiekkaa alas.

Erotettu puutarhuri oli istuttanut takapihallemme uutta nurmikkoa tupsuina useamman neliön. Samoille kohdin, mistä on hänelle huomautettu liki parin vuoden aikana useita kertoja. Kuoleehan se, jos sen toistuvasti jättää kastelematta.

Sponsori pyysi sanomaan, että hän voi jatkaa helmikuussa, jos hoitaa sovitut hommat. Ne, mitä kirjalliseen työsoppariin on listattu. Tosin ”sopparissa” on vain sponsorin tiedot, pihapojan työtehtävät, palkkasumma ja aviomiehen nimmari. Mitään käryä, kenelle tämä ”soppari” päätyi. Porttipertille kulkulupalappuna?

Puutarhurin nimeä sopparissa ei ainakaan ollut, yhteystietojakaan. Eikä siitä jäänyt meille mitään kopiota.

Jotenkaan ei sovi länsimaiseen työllistämiskulttuuriin ensin antaa tukku huomautuksia, ja kun mikään ei muutu, pitää alkaa uhkailla ja lopulta antaa potkut (kk:n irtisanomisajalla). Vasta sitten alkaa tapahtua.

Olen monasti ollut kotona ja nähnyt miten puutarhuri kuikuilee, ollaanko paikalla. Jos näyttää hiljaiselta, hän livistää alle viidessä minuutissa paikalta. Kuten tänään.

Voisi maksaa jopa enemmän, jos hommat olisi hoidettu, totesimme. Btw. puutarhurin kk-palkka on se, minkä hän itse on palkkausvaiheessa pyytänyt.

Arki soljuu. En vieläkään sisäistä, miten taloon voi olla taas tulossa vauva, jonka vanhempien keski-ikä on tällä hetkellä 43,5. Ei taida tulla yhtään vauvaa ikinä, sanoi yksi ja toinenkin lääkäri, kun 15 vuotta sitten vaihdevuosilääkkeitä määräsi. Väärässä olivat.

Erona edelliseen (raskauteen) on muutokset täkäläiseen lainsäädäntöön. Kaikkein vaatimattomimmissakin vakuutuksissa pitää nyt olla jonkinlainen korvaavuus raskauteen liittyen. Uudistus on kannaltamme loistava, astui voimaan jokin aika sitten. The Vauvan odotus kävikin kalliiksi, sponsori pulitti pelkästään rutiinikäynneistä ja -kokeista toista tuhatta euroa, kun vakuutus ei kattanut raskautta.

Jottei ihan venymiseksi menisi, vierailimme lauantaina Abu Dhabissa Emirates Park Zoo:ssa. Olikin oikein sovelias pikkulapsille ja ”onks paljon kävelyä” -teineille. Häntä tosin suretti, että eläimet olivat näytillä pienissä häkeissä, toisin kuin esimerkiksi Al Ainin upeassa eläintarhassa, jossa käveltävää riitti. Aitaukset olivat niin isoja, että olisi todella kannattanut olla kiikarit mukana.

Mutta siistiä oli ja paljon nähtävää. Pikkulapsia ajatellen loistavasti suunniteltu kokonaisuus. The Vauva oli ilmainen, meidän kolmen sisäänpääsy yhteensä alle sata dirhamia (25 euroa).

Katteet olivat kohdillaan vain ruohotupsuissa, joita myytiin 10 dirhamilla (n. 2,5 euroa). Niiden kanssa pääsi kivasti kuvaan niin aasien, kirahvien kuin kaiken maailman antilooppien ja kuttujen kanssa. Suosittelut ruohotupsuille.

Paavi on tulossa Dubaihin (ja Abu Dhabiin) ensi viikolla. Ensimmäistä kertaa. Ihmiset jonottivat tunteja tällä viikolla pääsylippuja, päästäkseen paikoille, jossa paavin voi nähdä. Jos olisi edes vähän journalistia, olisi kannattanut koittaa lehdistöaitioon, niin kuin 700 valveutunutta mediahenkilöä.

Onhan se nyt jotain. Argentiinalaispaavilla on ikää kuitenkin jo 82 vuotta. Ja Popemobileksi kutsuttu autokin lennätetään paikalle Vatikaanista asti.

Ihan pieni seremonia ei ole kyseessä, sillä väkeä pelkkän messuun odotetaan 135000 ihmistä.

Advertisement

One thought on “Paavi tulee, oletko valmis?

  1. Hei, Löysin hauskan blogisi googlen kautta. Olemme suunnittelemassa muuttoa Suomesta Dohaan ja meillä on myös esiteini ja 1v 3kk yllätysvauva! Huvittava yhteensattuma. Kiitos kokemuksiesi jaosta!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s