Kollektiivisia sanktioita

11.2.2019, Hexittiä 954 päivää.

Teinihkö tuli tänään koulusta kotiin naama nurinpäin. Huono päivä. Oli saanut osansa kollektiivisesta rangaistuksesta, mikä hänen yläkoulussaan tuntuu olevan yleinen käytäntö laittaa kimpoilevia ja/tai huonokäytöksisiä ruotuun. Tällaisiin kurituskeinoihin lukeutuu muun muassa välitunnin peruuttaminen.

Kyllähän se kirpaisee. Etenkin, kun noin 8-tuntinen koulupäivä pitää breikkejä sisällään vain kolme, ja niiden aikana pitäisi syödä eväät. Suomalaisen kaltaista kuoluruokasysteemiä ei ole.

Kamelin selkä katkesi, kun pari takapenkin jehua oli huudellut vastauksia tunnilla ilman vastausvuoroa ja näin ollen käyttäytyneet myös opettajaa kohtaan epäkunnioittavasti.

Tästä seurasi, että 7.-luokkien vastuuopettajalla meni kuppi nurin, (muutamat muutkin opettajat olivat ilmaisseet tyytymättömyyttään joidenkin oppilaiden käytökseen) ja kaikki luokan pojat laitettiin välitunnilla koulu-uniformussaan juoksemaan 1800 metriä.

Teinihkö poltti naamansa ja valitteli nilkkaansa, sillä kengät eivät olleet parhaimmat mahdolliset juoksuun.

Parin-kolmen pojan törppöilyn vuoksi parikymmentä poikaa juoksi. Kollektiivinen vastuunkanto ei koskenut tyttöjä.

Ylimääräinen juoksentelu ei allekirjoittanutta harmittanut, mutta teinihkö ei meinannut millään päästä vielä nukkumaankaan mennessä yli, miksi hänenkin piti juosta.

Some on ollut viime päivät täynnä kuollutta Nykästä ja paavin historiallista vierailua (5.2.) tänne Arabian niemimaalle. Seurasin livelähetystä messusta netin välityksellä. Siis paavin vierailua. Olihan se hienosti organisoitu tilaisuus musiikkeineen kaikkineen. Upea. Liioittelematta. Suurin osa paikan päällä olleista taisi kuitenkin olla muita kuin kristyttyjä tai katolilaisia. Puhetta arabiaksi tulkkasi nainen.

Popen vierailun vuoksi koulut olivat suljetut. Pääsyy taisi olla, että koulubussikalusto tarvittiin messuvierailijoiden kuskaamiseen messupaikalle. Yhtä kaikki. Teini pääsi melomaan vapaapäivänään suomalaisperheen kanssa mangrovemetsään Abu Dhabiin. Pakko myöntää, että hiukan kävi kateeksi, vaikka paavin nettimessu lukeutui sekin ihan ”en oo ikinä ennen…”-elämykseksi.

Vierailu lienee kiillottaneen kaikkien osapuolten kilpiä – hengellisen ravinnon ohella. Ja sopi enemmän kuin nenä päähän uae:n tämän vuoden Suvaitsevaisuus-teemaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s