Putkimieheksi Maltalle?

7.3.2019. Hexit-day vol. 978.

Piti lukea aamun uutiset paikallisen pää-äänenkannattajan verkkosivuilta. Eksyin Facebookissa saman nimiseen ryhmään. Ryhmä oli täynnä ilmoituksia, mitkä annetuista yhteystiedoista päätellen mitä ilmeisemminen oli tarkoitettu afrikkalaisille ja kaukoaasialaisille lukijoille. Tyrkyllä oli satoja työnhakuilmoituksia täältä, Qatarista, Kuwaitista, Kanadasta, Kyprokselta, Australiasta ja Euroopasta, jossa ensimmäinen pysähdys luvattiin Maltalle tai Italiaan.

Palkan lisäksi luvattiin ilmaiset kuljetukset, ruoka, asuminen, vakuutukset ja korvaukset ylitöistä. Aloituspalkat muine etuineen olivat eteläeurooppalaisittainkin aika yläkanttiin enkä ihmettele, jos työnhakuilmoitukset kuulostivat jopa houkuttelevilta. Jääköhän perusputkariltan Suomessa käteen 1400 sen jäljeen, kun asuminen, ruoka ja vakuutukset on maksettu?

Tämäkö on niitä sivustoja, joilla houkutellaan laivat täyteen siirtolaisia paremman elämän toivossa? Aika avointa on rekry kohti pohjolan onnelaa.

Rekrytointi-ilmoituksia jakoi sivustolla aina sama ”profiili”, jonka kuvassa poseerasi aasialaisennäköinen suttura. Kotipaikaksi mainittiin Dubai.

Tänään kouluissa vietettiin kansainvälistä kirjan päivää. Herrantertun koululle sai viedä kirjoja lahjoitettaviksi hyväntekeväisyyteen. Eräässä toisessa koulussa puolestaan toteutettiin kirjanvaihtotori.

Pukeutuakin olisi pitänyt, joksikin kirjan hahmoksi tai kirjailijaksi. No, innostuiko teini? Ei tietenkään. Sen sijaan hän oli täynnä suurta ylpeyttä kotiin tullessaan, kun kertoi ajaneensa pyörällä päin tolppaa. Törmäys oli niin kova, että jarrukahvatkin vääntyivät. Syy pylväskolariin oli, että hän oli lukenut rekisterikilpien numeroita.

Emme voi aviomiehen kanssa tajuta, kuinka pihalla teini on välillä. Hän kuulee omiaan, näkee omiaan, muistaa valikoidusti ja väittää joka asiasta vastaan. Ja kun jostain tytöstä kiusoittelee, hän hermostuu täysin. Veisin hänet tohtorille, ellei tuttavapiirissä olisi tapaus, kun äiti tyttärensä kuulotutkimuksiin vei. Aikansa syynättyään lääkäri totesi ” Ei hätää. Ei häntä vaivaa mikään muu kuin teini-ikä.”.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s