Henkilökuntaa!

25.10.2019, Hexit-päivä nro. 1306.

Kesä meni Suomessa, syntyi Iltatähti nro 2, teini aloitti uudessa koulussa ja palasimme loputkin perheestä syyskuun lopussa Dubaihin.

Arki helpottui kaikilta osin. Sponsori nimittäin missasi tuoreen perheenjäsenen ensimmäisen kuukauden, kun hänen piti poistua maasta. Verottajan kanta oli tyly: lapsen syntymä ei ole riittävä peruste expatin vanua Suomessa, kun kerran verojakaan ei maksa. Suomessa (vaikka Kela-oikeus säilyisikin) saa viettää vain tietyn määrän päiviä vuoden aikana. Jos vauva olisi kuollut, päivissä olisi joustoa, mutta syntymää ei poikkeustapaukseksi luokiteltu.

En tiedä minkäläisiä kiitossanoja pitäisi laulaa, sillä mikään tuskin riittää kuvaamaan sitä onnellisuuden tunnetta, kun kaksi fossiilia saa terveen lapsen. Ja millaisen?? Nukkuu, syö ja hymyilee. Ihana.

Sairaalan lastenlääkäri oli lasta rokottaessaan sitä mieltä, että koska tämä lisääntyminen niin loisteliaasti sujuu, ja kaikkien yhteisesti tulisi kantaa huolta syntyvyydestä, niin voisimme tulla taas ensi vuonna.

Aviomies ilmoitti itsensä seuraavalla viikolla niksnaks-jonoon.

Koska maan tapa on, lisäsimme matalapalkkaisen henkilökunnan määrää ja hankimme autonpesijän (=pyyhkii auton kostealla rätillä, sieltä mistä ylettyy ja muistaa), puutarhurin (= kastelee vihreät ja kerää puiden roskat näkyviltä paikoilta) ja viikkosiivoojan (siivoaa kunnolla) lisäksi lastenhoitajan. Viimeksi mainitulta on passikin takavarikoitu ja hän elää täysin orjapalkalla, eli nauttii ylläpidon (kahvi kuuluu sopimukseen) lisäksi hyvää mieltä. Meidän ”au pair” on poikien mummi.

Voi sentään, parempaa hyötysuhdetta saa etsiä. Aamulla 2-vuotias pääsee kärrylenkille isoäitinsä kanssa heti imaamin laulun lakattua. Sen jälkeen loput mehut vatkataan takapihan trampalla, jonka sponsori suuressa viisaudessaan tilasi pojille paikallisesta verkkokaupasta.

Tilasi keinunkin, mutta sitä ei koskaan kuulunut. Rahat kyllä lähtivät tililtä. Kun sponsori sitten firman managereille aikansa puhelimessa höyrysi, korvaavaa tuotetta lupailtiin noin neljän kuukauden kuluttua. Ei käy. Sen verran vihainen aviomies oli, että rahat palautuivat melko nopeaan.

Anopin vierailu on tiennyt allekirjoittaneelle helpompia aikoja. Kauppareissut kahden kakaran kanssa ovat toteutettavissa, vaihdettavien vaippojen määrä on puolittunut. Pyykkikone laulaa tauotta ja anoppi on osoittautunut tehokkaaksi silittäjäksi. En ole ilennyt kysyä, nauttiiko hän askareistaan. Kotiruokakin on parempaa, kun mummin menu on varsin laaja.

En tiedä, miten selviän, kun anoppi palaa ensi kuussa Suomeen. Pakko, niin ne muutkin.

Sponsori osti allekirjoittaneelle auton. Ison ja vanhan. Ei kuulemma haittaa, jos osuu parkkiruutuun tolpan kautta tai vanteet nuolevat kanttaria. Häntä kuulemma rauhoittaa ajatus, että ympärillämme on paljon ruotsalaista kuorta, jos liikenteessä sattuisi jotain ikävää. Ja sattuuhan siellä. En millään meinaa tottua liikennekulttuuriin. Vaikka ajaisi 85 km/h 60-alueella, silti joku roikkuu puskurissa ja räpsyttelee valoja päästäkseen ohi. Pyysin, että siippa hankkisi ”new driver” -kyltin takalasiin, mutta hänestä kaikilla täällä pitäisi olla sellainen.

Teini saatiin kammettua jälleen sulkapallotunneilleen. Hän käy harjoituksissa kahdesti viikossa ja tykkää 2-metrisestä valmentajastaan. Heppu ei ole mikään turha jamppa, Iranin maajoukkueessakin pelannut.

Seuralla on myös treenejä iranilaisella (urheilu) klubilla. Kuluvalla viikolla seuralta tuli joukkopostia, jossa vaadittiin noudattamaan klubin pukeutumissääntöjä. Niissä mm. edellytettiin urheilusalien ulkopuolella, mutta klubin alueella liikuttaessa naisilta pään (huntu) sekä käsien ja jalkojen peittämistä. Miehiltä hihattomat paidat oli kielletty.

Sisätiloissa (urheilusalissa) naisten ei tarvinnut peittää päätään, mutta urheilushortsien tulisi olla pitkät.

Olemme asuneet nyt Dubaissa reilut kolme vuotta ja tämä oli ensimmäinen kerta, jolloin törmään siihen, että pään peittämistä ei-muslimilta vaaditaan.

Tänään sponsori ideoi anopille kotiaskareista iltapäivän. Menevät yhdessä voimamieskisoihin, mihin muuallekaan?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s