Hiksaa pukkaa

Toinen päivä, 27.6.2016

Plus 45, näyttää internetin lahjomaton sääpalvelu. Se on hyvä se, ettei enempää. Laahustin tänään kokeilumielessä hotellilta lähimmälle metroasemalle varvastossuissa. Alle kilsa, ja vartti meni. Ihan ok, sillä koitin olla rikkomatta jalkoja enempää. En tajua, miten naiset täällä pitävät jalkansa ehjinä balleriinoissaan. Hyvältä näyttää, mutta kun hienoakin hienompi hiekkapöly imeytyy kosteaan ihoon, niin rikkihän se hieroutuu.

Joo, suomalaiset turistit tunnetaan maailmalla kävelymukavista kengistään ja sukista sandaaleissa, mutta tosi on, että vain niiden turvin pystyy rakoitta kävellä ihmettelemässä lähiseutuja.

Toinen kummajainen on täällä vaatetus. On kuumaa ja hiostavaa, silti kauppojen tarjonnasta ei juuri esimerkiksi pellavaa löydy. Tekokuituiset ja hyvin silitetyt vaatteet ovat kyllä näyttäviä, mutta täällä on enemmän kuin sääntö, että ”Rexona pettää”.

Sipsuttelin takaisin ja menin näkemään nälkää hotellin allasosastolle. Siellä on kyllä baari, mutta se avataan vasta kahdeksan jälkeen, kun iltarukouksen päätyttyä muslimit saavat luvan käydä ruokapöytään. Ja kyllä, se on melkoista mättöä. Ravintolat, jotka ylipäätään ovat avoinna ramadanin aikana, mainostavat asiakkailleen nk. iftar -illallista, joka usein on buffet-tyyppinen ratkaisu. Muslimien tulee antaa almuja tai avustuksia köyhille ramadanin aikana, ja tällaiseksi palkittavaksi hyväksi teoksi katsotaan myös iftarin tarjominen jollekin vähävaraiselle. Miehestäni voisikin näillä arkumenteillä kehkeytyä hyvä muslimi, sillä hän saa tarjota illallisen joka päivä kahdelle.

Iltapäivän ohjelmaan kuului lisää asuntonäyttöjä, nyt eri välittäjän kanssa. Homma on melko raadollista, sillä samaa kohdetta välittävät useat eri välitystoimistot. Tänäänkin kanssamme oli  kolmella näytöllä välittäjä äidin ja kahden pienen lapsen kanssa.

Elämme jännittäviä aikoja ja odotamme yhä lupia. Prosessi sai yllättäviä (?) käänteitä, kun H.H Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Vice President of the UAE and Ruler of Dubai twiittasi antavansa lahjaksi viiden päivän palkallisen lomaviikon virkamiehille kiitoksena työstään. Ja tämä on käsky, loma on ensi viikolla ja sillä siisti. Tarkoittaa sitä, että allekirjoittanut kyllä palaa vielä Suomeen pakkaamaan tavaraa konttiin, mutta puoliso jää jäpittämään tänne ilman passia ainakin yhdeksi lisäviikoksi.

Voi parkaa.

 

Jätä kommentti