Lapio pesukoneessa

10.9.2018, Hexittiä 799 vuorokautta.

Kauanko sinä olet Dubaissa asunut, kysyy venäläistaustainen kynsihoitaja epäuskoisena, kun tunnustan olevani ensimmäisen kerran mani-pedissa. Seuraa tirskuntaa ja silmien pyörittelyä.

En puolustaudu, vaikka mielestäni on vauvan hanuria huuhtoessa ihan se ja sama, onko kynsissä red velvet vai aamunkajon sävyt. Värisokealle aviomiehelle niistä on iloa vielä vähemmän.

Halpaa ”luksusta”. 25 eurolla saa koko setin ja jalkahieronnan päälle. Päätän ottaa tavaksi. Ja Dubain-turisteillekin suosittelen. Grouponin kautta mm. löytyy nk. kimppadiilejä, ellei sitten poikkea suoraan putiikkiin. Yleisesti ottaen rahalleen saa vastineen, mutta jos hiukankin epäilyttää, netissä on se hyvä (?) puoli, että näkee myös aiempien asiakkaiden antaman palautteen.

Suomesta palattuaan taas huomasi, kuinka likaista ilma voi olla ja harmaa taivas. Suomen-sininen ei koskaan. Ystävän vinkistä latasin Air Matters -aplikaation puhelimeen. Eilisestä tilanne on kohentunut arvosanasta ”epäterveellinen” ”kohtalaiseksi”.

Jonne polkee joka päivä 40-asteisessa pölypilvessä kouluun ja takaisin. Olen koittanut nalkuttaa ahkerasti, että edes kiertäisi puoli kilometriä pidemmän reitin. Pois nelikaistaisen tien varrelta. Tuuleen huutelen.

Huomenna alkavat sulkapallotunnit. Toivottavasti puhti jatkuisi alun innostuksen jälkeenkin. Kersalla. Jalkapalloa hän ennätti pelata pari vuotta, mutta sitä mukaa, kun muut suomalaispojat lopettivat, kuihtui penskan into, vaikka sponsori teki kaikensa kannustaakseen jatkamaan. Kyvyt kehittyivät siinä määrin, että valmentaja olisi jopa nostanut pojan seuran kilpajoukkueeseen ja triplannut harjoituskerrat.

Eilen sponsori kuskasi jonnen-esiteiniksi-ei-saa-sanoa autolla kouluun. Koululla, läheisellä ostarilla ja moskeijalla on yhteinen parkkialue, josta on nyt otettu puolet pois käytöstä. Ostari, ehkä 20 vuotta, on tarkoitus jysäyttää maan tasalle. Kun sitten arviolta 1000 lasta haetaan yhtä aikaa panssarivaununkokoisilla autoilla, niin tilahan siinä maailmasta loppuu. Sponsori parkkeerasi nurmikolle ja sai jo toistamiseen viikon sisään parkkipertin niskaansa. Tämä käski siirtää auton pois nurmikolta.

Mihin? Tielle. Miksi ihmeessä? Nurmikko menee linttaan. Keskelle kaistaa?? Niin, pitää laittaa vain hätävilkut päälle.

Sponsorin paloi kiinni. Ei liikenneympyrän liittymään voi pysäköidä autoa, se tukkii liikenteen ja on todella vaarallista kaikille.

Ei auta, nurmikko menee.

Niinpä sponsori siirsi kompromissiksi osan renkaista ajoradalle ja käski parkkipertin läiskiä toiseen suuntaan.

Sponsori ja jonne olisivat kävelleet kolme kilometriä kotiin nopeammin, kuin autoilivat. Piti odottaa, että suma purkautui. Ja kestihän siinä, kun kaikki neljä kaistaa ja liikenneympyrä olivat täynnä hätävilkkuvia autoja.

Ja vointia kyselleille, kiitos, The Vauvan kuume on tiputettu 40:stä normaaliin tuskan hikeen. Pesukoneessa oli aamulla lapio ja sponsorin akustinen kitara on päivän aikana täytetty kaikella, mikä reiästä menee sisään.

Terve se on.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s