Etuile, jos on kiire

8.9.2018. Hexittiä 797 päivää. Lauantai. Kosteaa ja kuumaa.

Viime viikkoina on kohistu brittiläisestä Lamborghini -turistista. Mies vuokrasi 16 päivän ajaksi keltuaisen värisen Lamborghinin ja päräytteli sillä huimia ylinopeuksia ympäri Dubaita. Tai ei vuokrannut. Palautti auton vasta 16 päivää sovitun vuokra-ajan jälkeen.

Törttöilystään seurasi kaikkiaan 33 liikennerikkomusta. N. 25-vuotias ei ymmärtänyt, tajunnut tai välittänyt, että jokaisesta kameratolpan tallentamasta rikkeestä meni välittömästi ilmoitus autoa vuokranneelle yhtiölle. Näistä pätkähti maksettavaksi yhteensä 175000 dirhamin (n. 43 000 euroa) verran sakkoja. Tarina ei kerro, mutta saattoi tietysti olla, että kolli oli ajatellut häipyvänsä maasta, ennen kuin kaahailu kävisi ilmi.

Tarina on päättynyt onnellisesti (?).

Uutisten mukaan saarivaltion mies on nyt palannut kotiinsa. Rahojen kasaan saamiseksi meni viisi viikkoa. Apuun hälytettiin niin pankki, perhe kuin ystävätkin, tiesi BBC uutisoida.

The Vauva on ollut kolme päivää kovassa kuumeessa. Kun sitten alkoi näyttää, ettei kuumelääkityskään paranna oloa, veimme tämän vakuutusyhtiön sairaalaan lastenlääkärin tarkastettavaksi. Diagnooseja annettiin kaksi. Flussa tai influenssa.

Sairaalan alakerran apteekista lunastimme vakuutusyhtiön piikkiin muovikassillisen lääkärin määräämiä lääkkeitä. Pelkkiä kuumelääkkeitä oli kolme eri pakettia.

Saimme vapauden valita, mitä kautta lääkkeen haluamme lapseen tuupata. Lisäksi oli vielä varmuudeksi back up- lääke, jos ensimmäiset eivät tehoaisi.

Kaksi tuntia myöhemmin palasimme n. 5 euron omavastuun verran maksaneen lääkelastin kanssa (yht. 7 eri lääkettä) kotiin. Itse lääkäri oli toimissaan ripeä, sen sijaan apteekki oli kuin rautakauppa Speden sketseistä. Yhteensä kuusi kassaa onnistui palvelemaan kaksi asiakasta/10 minuuttia. Ainoa ohje oli, ”etuile, jos on kiire”. Ei etuiltu.

Lääkäri antoi option palata parin tunnin kuluttua takaisin ja lunastaa uudet ja eri lääkkeet (aiempien lisäksi) mikäli diagnoosi olisikin virusperäinen influenssa. Ei ollut. Tämän tiedon he soittivat perään, kun testin tulos varmistui.

Lääkkeitä on nyt siinä määrin rehvakkaasti, että samoilla supoilla voidaan lääkitä flunssainen aviomieskin pirteäksi, että voi lähteä työmatkalleen. Ja omanilaista auringonkukkahattutäti-öljyä tuikuksi murheeseen, jotta unohtaa maailmalla murhettua vaimonsa käyttöön jättämän autonsa vanteita.

Ja jousia.

Ja peilejä.

Ja iskareita.

Ja aurauskulmia.

Ja kylkiä.

Ja moottoria. Toisin Dubaissa ei liene sitä riskiä, että vaimo kaataa taas pakkasnestettä bensatankkiin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s