Suomen suvessa

16.6.2017. Kesälomalla Suomessa, Hexittiä takana tänään 367 vrk.

Ensimmäinen viikko Suomessa on puolessa. Vielä pitää singahdella, kun pystyy. Ihanaa, kavereita, tovereita, kantakahviloita… Väliajoilla luen oikeita sanomalehtiä, paikallisuutisia, juorulehtiä…

Maanantain lentosäässä ei ollut valittamista. Paitsi että kaikki mahdolliset portit piippasivat. Jaa-ha, rouva on raskaana. Tulkaa tänne sivuun, paperit, lääkärintodistus, kiitos. 

Tiedän näyttäväni rantapallon nielleeltä, mutta mitenkäs muuten vain lihavat ihmiset? Pitääkö heidänkin todistaa pelkän ulkomuotonsa perusteella, ettei ylipaino aiheuta terveydessä komplikaatioita kesken lennon. ”Anteeksi herra, näytätte niin rasvaiselta, että olisiko teillä lääkärintodistusta, mistä ilmee, ettei päästä todennäköisesti katkea suoni lennon aikana?”

Imarteleva Paksukainen -kohtelu on jatkunut hämmästyksekseni Suomessa, kun Cittarin kassalla minulle tehtiin tilaa jonon ohi. Dna-myymälässä nuori mies nousi tiskin takaa ja haki minulle takahuoneesta tuolin. 

Sitä huomaa taas unohtaneensa kaiken meikäläisittäin normaalin. Amsterdamin kentällä kävelimme pitkät pätkät putkessa (ei kuljetinta), eikä marmori seinissä kiillellyt. Kentän baarissa ja myymälöissä myytiin viinaa, ihmiset kaulailivat avoimesti toisiaan ja ulkona näkyi vihreää. Täällä on kivan viileetä, 15 astetta, iloitsi penska. Ja kyllä, sämpylöitten välissä on ehtaa kinkkua, maito maistuu maidolta ja lehtisalaattikin maksaa kaupassa alle euron.

Ostin siipalle tuliaisiksi uuden Muumi-kestokassin.

Joku keski-ikäinen, perheensä kanssa matkustanut nainen sai Amsterdamissa passintarkastusjonossa ilmeisesti rajun paniikkikohtauksen. Itkupotkuraivari oli hämmentävä. Puolen tusinaa tullivirkailijaa ei saanut tilannetta rauhoittumaan. Mitä tekivät jonottavat aikuiset? Eivät edes nuoret, vaan keski-ikäiset. Kuvasivat tilannetta älypuhelimillaan. Tunsin myötähäpeää. Suurta. UAE:ssa tämä olisi kielletty. 

Vähän epävakaa on sää Suomessa ollut, mutta sininen taivas, raikas ilma, aikaisin laulukonserttinsa alkavat linnut, tuulitakit ja valkoiset sääret luovat kesäisen tunnelman. Kyllä, väki koti-Suomessa kulkee julkisilla paikoilla (tosi) lyhyissä lahkeissa, vaikka mittarin lukemat olivat vähän toisella kymmenellä. 

Olen autoillut. En kovin hyvällä menestyksellä. Ei käynyt taas mielessäkään, että liikennevaloin varustetussa tasoristeyksessä vasemmalle kääntyvän on väistettävä suoraa tulevia. UAE:ssa liikennevalot palavat vain yhdestä suunnasta kerrallaan. Vielä tulee se päivä, kun vedän U-käännöksen keskellä risteystä. Hope not. Täällä tosin ei liikennevaloissa ole suoraa kamerayhteyttä poliisilaitokselle, joten saatan välttyä sakoilta. 

Sponsori olisi siitä varmasti iloinen. 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s